beweeg in uw kot okra saartje vandendriessche

‘Beweeg in uw kot’ op VRT

Om tijdens de coronaperiode te blijven bewegen, sloegen ouderenvereniging OKRA en de VRT de handen in elkaar. Zender Eén zendt elke dag voor Het Journaal van 13u ‘Beweeg in uw kot’ uit.

Lees meer
Terugblik 26 oktober

Terugblik studiedag ‘Samen sterk voor ouderen in beweging’

Op vrijdag 26 oktober 2018 organiseerden de Vlaamse Ouderenraad en het Vlaams Instituut Gezond Leven de studiedag ‘Samen sterk voor ouderen in beweging’. Een 150-tal deelnemers zakten af naar Brussel. We blikken terug op een inspirerende dag waarbij we middenveldorganisaties uit diverse sectoren opriepen om de krachten te bundelen met het doel om ouderen meer te laten bewegen. We vertrokken vanuit 4 contexten: thuis bewegen, bewegen tijdens actieve verplaatsingen, bewegen op het (vrijwilligers)werk en tijdens de vrije tijd (incl. sport).

Lees meer

Vraag de lessenreeks ‘Spierkracht voor senioren’ aan

Het belang van krachttraining om op latere leeftijd goed te functioneren is wetenschappelijk aangetoond. De meeste oefenprogramma’s voor ouderen focussen op de fitheid van hart- en bloedvaten. Trainen op de spierkracht en het evenwicht ontbreekt vaak. Sport Vlaanderen en KU Leuven werkten daarom een lessenreeks van 12 oefeningen voor 50-plussers uit.

Lees meer