vacature administratief medewerker

Vacature: Administratief medewerker (onbepaalde duur – deeltijds: 40%)

Ben jij een gedreven talent op het vlak van administratie en organisatie? Sta je graag in voor een brede waaier aan taken binnen het dagelijkse reilen en zeilen van een organisatie? En vorm jij met plezier de draaischijf waar je collega’s op kunnen rekenen? Dan ben jij de nieuwe medewerker die we zoeken!

30 dagen minder wagen

Campagne '30 dagen minder wagen' daagt je uit

Je eigen wagen niet gebruiken in de maand juni, lukt jou dat? Het Netwerk Duurzame Mobiliteit daagt je uit. De organisatie helpt je op weg met inspirerende tips. Door het te proberen kan je niet alleen zelf veel leren, maar geef je ook input voor een beter mobiliteitsbeleid.

veilig surfen

Campagne 'Surf ik veilig?' geeft tips

Hoe weet je nu of een website helemaal veilig is en dat cybercriminelen je niet in de maling nemen? DNS Belgium wil bij ouderen het vertrouwen versterken in het internet. Ook geeft de organisatie tips om dat zo veilig mogelijk te doen.

energiearmoede

Oproep 'Groepsgesprek over energiemaatregelen': juni 2022

De Vlaamse Ouderenraad bereidt een advies voor over het Vlaamse energiearmoedeplan. Daarin staan een heleboel acties die de Vlaamse regering wil nemen in de strijd tegen te hoge energieprijzen. Om ons advies te staven met de mening en ervaringen van ouderen, organiseren we een groepsgesprek. Wil jij samen met anderen van gedachten wisselen over energiemaatregelen? Dan is dit je kans!

grootouders voor het klimaat

Inspiratiedag Grootouders voor het Klimaat: 30 mei 2022

Op deze inspiratiedag bekijkt Grootouders voor het Klimaat (GvK) de stand van (klimaat)zaken en de evolutie van de wereld, drie jaar na de start van hun werking. Hoe kan GvK het meest bijdragen, nu de omvang van de klimaatcrisis elke dag duidelijker wordt? Ze denkt daarover na, samen met experts, leden, ouderenverenigingen en met jou.

dementie en nu

10 sessies 'Dementie en nu' voor mantelzorgers: Najaar 2022

Hoe lukt het je om te zorgen voor de persoon met dementie en tóch ook te zorgen voor jezelf? In 10 sessies leer je met die gevoelens omgaan en kom je te weten hoe je de zorg voor een persoon met dementie kan volhouden. Je kan deelnemen aan de sessies in Gent of in Deinze.

Grootouders voor het klimaat

Grootouders voor het Klimaat wint Ultima voor Sociaal-Cultureel volwassenenwerk

De Ultima ’s zijn de Vlaamse Cultuurprijzen. Die worden jaarlijks in verschillende categorieën uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschap. Dit jaar gaat de Ultima in de categorie Sociaal-Cultureel Volwassenenwerk naar een lidorganisatie van de Vlaamse Ouderenraad: de vereniging Grootouders voor het Klimaat.

deskundig begeleiden van ouderen

Congres ‘Deskundig begeleiden van ouderen’: 27 september 2022

Wanneer oudere patiënten, bewoners of cliënten en familieleden de vraag krijgen ‘wat is in jouw ogen echt van belang in kwalitatieve ouderenzorg?’, zullen ze al snel de wijze waarop hulpverleners met hen omgaan en communiceren benoemen. Respectvol benaderd worden, voldoende aandacht krijgen, inspraak krijgen, maar ook kritiek kunnen geven en merken dat dit getolereerd wordt. Op dit congres krijg je als zorgprofessional handvatten om een goed contact op te bouwen.

phishing

Campagne ‘Wees slimmer dan oplichters’

Van phishing en kluisrekeningfraude tot beleggingsfraude en hulpvraagfraude. Die vormen van fraude zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Om ouderen te sensibiliseren voor allerlei actuele fraudevormen, ontwikkelt Febelfin een postercampagne. Zo wil de organisatie fraudevormen minder abstract maken en illustreren hoe deze in hun werk gaan.

hart en hersenen

Campagne ‘2 voor de prijs van 1’ promoot gezonde leefstijl

Tegen dementie bestaat helaas nog geen medicijn. Maar het wordt steeds duidelijker dat het risico op dementie op hoge leeftijd stevig verlaagd kan worden door een hersengezonde leefstijl op middelbare leeftijd (40 tot 75 jaar). Met de boodschap “Alles wat goed is voor ons hart, is dat ook voor onze hersenen” willen de initiatiefnemers ons daarvan bewust maken.