krant postbus ouderen deur brievenbus

‘Vanuit ons kot’-krant brengt geïsoleerde ouderen familienieuws

Het gedwongen isolement als gevolg van de coronacrisis laat bij iedereen sporen na. We maken ons daarbij extra zorgen om geïsoleerde ouderen in quarantaine thuis of in een woonzorgcentrum. We kunnen virtueel contact houden via smartphones en tablets, we facetimen en whatsappen. Maar niet alle ouderen hebben dat in de vingers. De Koning Boudewijnstichting, de Vlaamse Ouderenraad en de Vlaamse minister van Welzijn Wouter Beke slaan daarom de handen in elkaar, samen met enkele publicatiebureaus, voor een uniek aanbod.

website helderrecht

Helder Recht biedt gratis juridische informatie

Nu je beperkt bent in je bewegingsvrijheid heb je misschien niet de kans om bij je advocaat langs te gaan, een afspraak bij de notaris te maken of om je hulpverlener om juridische info te vragen? Daarom zet Helder Recht tot 19 april haar volledige juridische databank open voor het brede publiek.

hand knie oudere

Oproep: COVID-19 Gezondheidsenquête

Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, lanceert de COVID-19 gezondheidsenquête om de impact van Corona op onze gezondheid, ons gebruik van gezondheidsdiensten en onze leefgewoonten te achterhalen.

ontsmetten hand zeep corona

Belangrijke coronarichtlijnen voor mantelzorgers: update

Naast alle professionele zorgmedewerkers, zijn ook mantelzorgers op dit moment zeer kwetsbaar voor het coronavirus. Zij komen dag in dag uit in contact met een risicogroep. Dat vraagt om duidelijke richtlijnen van het Agentschap Zorg & Gezondheid.

Oudere met dementie thuis voor het raam

Dementie thuis tijdens de coronacrisis: enkele tips

Omgaan met mensen met dementie is sowieso een uitdaging en in tijden van deze pandemie nog meer. Expertisecentrum Dementie Vlaanderen geeft enkele zeer nuttige tips en adviezen om dit vlotter te laten verlopen.

telefoneren

Hulpverleners bieden hulp vanop afstand

Vanaf nu kan je bij heel wat zorgverleners terecht om vanop afstand hulp te krijgen. Het gaat om huisartsen, psychologen, kinesisten, tandartsen, …

vergrootglas onderzoeken feit fictie

Informatie over Corona: feit of fictie?

Het coronavirus houdt ons allemaal in de ban. De stroom aan adviezen, remedies en verklaringen is niet bij te houden. Gezondheid-en-Wetenschap houdt, in samenwerking met universiteiten en gezondheidsorganisaties, de vinger aan de pols. Zij bundelen alle informatie die we krijgen in de media en controleren het op juistheid.

in uw kot

Oproep: Hoe stel jij het in uw kot?

De Universiteit van Gent wil in kaart brengen op welke verschillende manieren mensen omgaan met de crisis en hoe het gesteld is met hun welbevinden. Daarnaast willen ze ook onderzoeken wat ertoe leidt dat mensen de adviezen al dan niet opvolgen. En jij kan deelnemen aan het onderzoek.

beweeg in uw kot okra saartje vandendriessche

‘Beweeg in uw kot’ op VRT

Om tijdens de coronaperiode te blijven bewegen, sloegen ouderenvereniging OKRA en de VRT de handen in elkaar. Zender Eén zendt vanaf maandag 6 april elke dag voor Het Journaal van 13u ‘Beweeg in uw kot’ uit.

hoofdtelefoon luisteren

Luisterboeken bieden uren leesplezier

In deze periode van quarantaine is het voor velen onder ons een uitdaging om onszelf te blijven vermaken. Luisterpuntbibliotheek heeft een oplossing. Zij bieden duizenden boeken aan in luistervorm.