euthanasie en dementie

Studiedag ‘Euthanasie en dementie’: 14 juni 2023

Op woensdag 14 juni 2023 organiseert Odisee Hogeschool de studiedag ‘Euthanasie en dementie’. Onder meer ethische dilemma's, een stand van zaken van wetenschappelijk onderzoek, levensmoeheid bij personen met dementie staan centraal.

Opendeur

Opendeurdag Abbeyfieldhuizen in Vlaanderen: 27 mei 2023

Benieuwd hoe het er in een cohousingsproject aan toegaat? Op zaterdag 27 mei openen de drie Abbeyfieldhuizen in Vlaanderen de deuren, in het kader van 'Samenhuizen ♡ Dag van de Buren'. Een jaarlijks evenement waarbij je in Vlaanderen en Brussel woongemeenschappen kan gaan bezoeken. Schrijf je nog snel in!

De ont-moetingsconsulent

Opleiding 'Ont-moetingsconsulent geestelijke gezondheid': 5 september 2023 tot 25 juni 2024

Tijdens de ont-moetingsconsulent krijg je een schooljaar lang de nodige tools, tips en tricks om goede zorg te verlenen aan mensen met een psychische kwetsbaarheid. De opleiding richt zich op mensen die werkzaam zijn in de thuiszorg, woonzorgcentrum, CAW, sociale huisvestingsmaatschappij of algemeen ziekenhuis, en die via die weg in aanraking komen met mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Homo Universalis

Oproep: Homo Universalis zoekt oudere deelnemers

Het spelprogramma Homo Universalis op tv-zender VRT Eén is op zoek naar kandidaten voor het volgende seizoen. En de programmamakers zijn specifiek op zoek naar oudere deelnemers.

livestreaming woonzorgcentra

Livestreaming: Breng een culturele voorstelling naar je woonzorgcentrum

Veel ouderen, ook als ze in een woonzorgcentrum wonen, blijven geïnteresseerd in cultuur. Maar vaak is het niet evident om zich daarvoor te verplaatsen. Net zoals de voorbije jaren, biedt Cultuurconnect - een organisatie die een brug slaat tussen lokale cultuurhuizen, bibliotheken, overheden, technologiespelers en artistieke initiatieven – daarom de mogelijkheid om voorstellingen die in cultuurhuizen geprogrammeerd worden, te livestreamen naar (woon)zorgcentra of ziekenhuizen.

kortingsbon sociaal tarief

Vervalt je recht op ‘sociaal tarief’ voor elektriciteit en aardgas? Bestel nu nog je kortingsbon voor huishoudtoestellen

Heb jij recht op het sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas? Dan kan je een korting krijgen wanneer je een nieuwe, energiezuinige wasmachine, droogkast, koelkast of diepvriezer koopt. Maar vanaf 1 juli 2023 zal de groep die recht heeft op sociaal tarief verkleinen. Vraag daarom nu nog je kortingsbon aan.

Campagne digipunt

Nieuwe campagne zet digibanken in de kijker

Onze wereld digitaliseert. Om het risico op digitale uitsluiting tegen te gaan, werden er 54 digibanken - verspreid over 220 Vlaamse en Brusselse gemeenten – in het leven geroepen. Daar kunnen mensen met digitale vragen terecht. Aan de hand van een communicatiecampagne wil de overheid de diensten van de digibanken in de kijker zetten.

lokale dienstencentra

50 jaar lokale dienstencentra: een warme thuis voor iedereen

50 jaar. Zo lang al zijn lokale dienstencentra (LDC) een warme thuis voor tienduizenden mensen. Om dat te vieren brengt een communicatiecampagne van de VVSG twee maanden lang de lokale dienstencentra én hun preventieve waarde onder de aandacht van het brede publiek. En ook jouw stad of gemeente kan tijdens deze periode de LDC's uit de regio in de kijker zetten!

vrijwilligers

Inspiratiemoment 'Diversiteit en inclusie in het vrijwilligerswerk': 6 juni 2023

Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk organiseert een inspiratiemoment over divers en inclusief werken met vrijwilligers. Tijdens dat moment krijg je drie interessante verhalen te horen van organisaties die erin slagen om op een inclusieve manier te werken met vrijwilligers. 

levensmoeheid

Gezocht: 60-plussers die vragenlijst invullen over levensmoeheid

Voor een studie rond levensmoeheid en levenstevredenheid bij oudere volwassenen, zijn enkele onderzoekers aan de KU Leuven op zoek naar ouderen die anoniem een vragenlijst over dit thema willen invullen. De onderzoekers hopen zo meer zicht te krijgen op wat levensmoeheid wel en niet is.