relaties, intimiteit en seksualiteit

Opleiding 'Referentiepersoon Relaties, Intimiteit en seksualiteit': oktober 2024

Voor het derde jaar op rij organiseert Aditi vzw de vierdaagse opleiding tot Referentiepersoon relaties, intimiteit en seksualiteit (RRIS). 

Perceptie voeding

Gezocht: 65-plussers die een vragenlijst over voeding willen invullen

Voor een onderzoek naar de perceptie van 65-plussers over voeding, is een student aan de VUB op zoek naar 65-plussers die een vragenlijst willen invullen.

geldautomaat

Nieuwe website helpt je bij het vinden van een geldautomaat

Op zoek naar een geldautomaat bij jou in de buurt? Dat kan vanaf nu vlot via de website ikzoekeengeldautomaat.be van Febelfin. 

cirq

'Bataknar' zet ouderen centraal op de Gentse Feesten

Productiehuis CirQ is elk jaar te vinden op de Gentse Feesten. De organisatie staat ervoor bekend om met absurde humor pittige performances te brengen. Elk jaar staat er een specifieke groep centraal. En dit jaar zijn dat ouderen. Onder de noemer 'Bataknar' organiseert CirQ tien dagen lang allerlei activiteiten en performances mét ouderen. 

 

digitaal

Neem deel: enquête over je digitale vaardigheden

Het internationaal project DigiTELD wil zowel de media- en informatievaardigheden, als de digitale geletterdheid van ouderen verbeteren. Daarvoor zoekt het project mensen die een enquête over hun digitale vaardigheden willen invullen.

gfietst

Aangepaste deelfiets huren? Dat kan vanaf nu via Gfietst.be

G-sport Vlaanderen lanceert samen met Mobiel 21 een platform waarop minder mobiele fietsers aangepaste fietsen kunnen huren: Gfietst.be. Je kan op het platform zowel fietsen huren met, als fietsen zonder bestuurder. 

Valpreventie

Opleiding tot Otago instructeur: najaar 2024

Het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen (EVV) organiseert in het najaar van 2024 de 2,5-daagse opleiding tot Vlaamse Otago instructeur. Zo'n instructeur wordt opgeleid om valincidenten bij thuiswonende ouderen te voorkomen.

rokers en niet-rokers

Oproep: (ex-)roker? Neem deel aan een interview!

Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, werkt momenteel aan het TabakTalks-project. Via dat project willen onderzoekers meer inzicht krijgen in de noden en behoeften van rokers. Na het onderzoek worden de resultaten gebruikt om het beleid rond stoppen met roken te verbeteren. Jij kan meewerken aan het onderzoek. 

alcohol

Campagne doet ons stilstaan bij alcohol

Het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) lanceert  een campagne over onze drinkgewoontes. De campagne wil ons laten nadenken over onze alcoholgewoontes.

livestreaming woonzorgcentra

Livestreaming: Breng een culturele voorstelling naar je woonzorgcentrum

Veel ouderen, ook als ze in een woonzorgcentrum wonen, blijven geïnteresseerd in cultuur. Maar vaak is het niet evident om zich daarvoor te verplaatsen. Net zoals de voorbije jaren, biedt Cultuurconnect de mogelijkheid om voorstellingen die in cultuurhuizen geprogrammeerd worden, te livestreamen naar (woon)zorgcentra of ziekenhuizen.