vrijwilliger

Studiedag ‘Win-win-win in vrijwilligersland’: 2 maart 2023

Tijdens deze studiedag leer je hoe je een win kunt creëren voor de vrijwilliger, de organisatie, het vrijwilligerswerk en de samenleving. Hoe ruim je obstakels uit de weg en spring je met z’n allen over de hindernissen?

sport ouderen

Congres Lokaal Sportbeleid ‘Spring met focus’: 8 en 9 maart 2023

Uitdagingen en crisissen volgen elkaar in sneltempo op. Ook de sportdiensten komen heel wat hindernissen tegen onderweg. De impact op het uittekenen van een duurzaam lokaal sportbeleid is groot. Tijdens het Congres Lokaal Sportbeleid 2023 worden actuele uitdagingen onder de loep genomen.

tele-onthaal

Word vrijwilliger bij Tele-Onthaal

Veel mensen worstelen met hun mentaal welzijn. Dat merkt ook de hulplijn Tele-Onthaal, waar vrijwilligers van de hulplijn 7 op 7 luisteren naar mensen met grote of kleine zorgen. Zo’n 2.480 mensen doen per week een beroep op de Tele-Onthaalvrijwilligers. En jij kan ook zo’n luisterend oor bieden!

verdriet ouderen

Congres Ouderenzorg ‘Verdriet bij ouderen’: 11 mei 2023

Professionele hulpverleners in de ouderenzorg worden vaak geconfronteerd met verdriet bij ouderen. Dit congres maakt duidelijk dat verdriet in uiteenlopende vormen en gradaties bestaat. Ook het belang van een deskundige diagnostiek wordt benadrukt.

Ik, jij, samen MENS

Studiedag ‘Ik, jij, samen MENS': 28 maart 2023

Verschillende organisaties waren een coachingtraject gestart om het referentiekader dementie te implementeren in hun werking. Op deze studiedag blikken 20 zorgvoorzieningen terug op hun verandertraject om het referentiekader dementie te implementeren in hun werking. Wat ging vlot en waar zijn ze op gebotst?

palliatieve zorg

Studiedag ‘(on)Eindige inzichten voor de toekomst – actuele inzichten rond palliatieve zorg en dementie’: 7 maart 2023

Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en Palliatieve Zorg Vlaanderen slaan de handen in elkaar. Samen organiseren ze een studiedag die ons actuele inzichten over palliatieve zorg en dementie moet geven.

ouderenzorg

Masterclass ‘Deskundige begeleiding in een kwaliteitsvolle ouderenzorg’: vanaf mei 2023

Werken in ouderenzorg is gevarieerd. Als zorgprofessional is het uitermate belangrijk om voldoende kennis en inzicht in de leefwereld van ouderen en hun problematiek te verkrijgen om een kwaliteitsvolle zorg te kunnen aanbieden.

Career

Campagne ‘Careēr’ wil zorgberoep aantrekkelijk maken

Op dit moment zijn er in de zorg- en welzijnssector 7000 vacatures die ingevuld moeten worden. Om meer mensen te motiveren om de stap te zetten richting een job in zorg en welzijn, lanceren de werkgevers, de vakbonden en Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits, een nieuwe campagne: Careēr.

oproep voor figuranten

Gezocht: Ouderen voor fotoshoot! [VOLDOENDE KANDIDATEN]

De Vlaamse Ouderenraad heeft jou nodig! Maandelijks schrijven wij tal van artikels voor op onze website en in ons magazine. Bij die straffe artikels gaan we steeds op zoek naar sprekende beelden. En om die toffe, realistische beelden te kunnen maken, schakelen wij de hulp in van enthousiaste figuranten. Daarbij moedigen we diversiteit extra aan!

tournee minerale

Doe jij mee met Tournée Minérale?

Elk jaar kiest één op vijf volwassenen ervoor om in februari samen 1 maand lang geen alcohol te drinken. Dit jaar roepen het Vlaams expertisecentrum voor Alcohol en andere Drugs (VAD) en De Druglijn opnieuw op om deel te nemen aan Tournée Minérale. Doe jij mee?