bank hand geld afhalen

Bij welke banken betaal je het minst? Een overzicht.

Afgelopen weken lazen we verschillende berichten over prijsstijgingen bij banken. Ook de Vlaamse Ouderenraad ontving verontrustende signalen van ouderen en ouderenverenigingen. Daarom gingen we op onderzoek: jagen banken hun tarieven echt de hoogte in voor rekeninguittreksels op papier, papieren overschrijvingen of geldopname bij een andere bank? Een overzicht.

Man die betalingen controleert online

Oproep: deel je mening over de digi-dwang van banken

Ouderenvereniging OKRA kaart aan, net zoals de Vlaamse Ouderenraad, dat almaar meer banken extra kosten aanrekenen aan wie rekeninguittreksels op papier wil of wie een papieren overschrijving binnen brengt. Wie geen gebruik maakt van de digitale diensten van de bank, moet bijbetalen. Daar wil de ouderenvereniging iets aan doen, en jij kan helpen.

man zon plein

Succes: Commissie Buitenlandse Zaken pleit voor sterker mensenrechtenkader ouderen

Hoe blijven we mensenrechten volwaardig garanderen naarmate mensen ouder worden? Die vraag ligt momenteel voor in het federaal parlement, nu de Commissie Buitenlandse Zaken een resolutie goedkeurde die pleit voor een sterkere mensenrechtenbescherming voor ouderen wereldwijd. De resolutie, ingediend door Els Van Hoof, vraagt de federale regering onder meer om expliciet te ijveren voor een internationale conventie tegen leeftijdsdiscriminatie. De Vlaamse Ouderenraad reageert verheugd op deze stap.

Oudere die in het bos jogt

Gezocht: sportieve 50-plussers

Het Laatste Nieuws is voor het magazine Nina op zoek naar 50-plussers die onlangs met een nieuwe sport zijn begonnen.

Brief Red Star Line periode

Gezocht: brieven en postkaartjes uit Red Star Line-periode

Het Red Star Line Museum start een zoektocht naar brieven, postkaartjes en dagboeken van Vlaamse migranten uit de Red Star Line-periode. Heb jij zo’n documenten? Laat ze op 29 maart 2020 inscannen in het museum, in ruil voor een gratis bezoek en een stukje taart.

Vrouw in woonzorgcentrum

Workshop ‘Hoe maak je van je woonzorgcentrum een thuis om fier op te zijn?’: 5 maart 2020

Een woonzorgcentrum of zorgteam dat zich wil onderscheiden, vraagt zich voortdurend af wat goed gaat en wat kan verbeteren. Deze workshop onder leiding van Robert Geeraert, consulent woonzorg en levenseinde, biedt je manieren om je werking kwalitatief te verbeteren.

Dag van dfe zorg

Dag van de Zorg: 15 maart 2020

Dag van de Zorg wil een maatschappelijk draagvlak creëren voor de noden en ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector. Ieder van ons komt doorheen het leven geregeld in contact met deze sector. Meer dan 200 zorg- en welzijnsorganisaties zetten hun deuren open op de Dag van de Zorg.

studeren opleiding

Bijscholingen ouderen en (mantel)zorg: voorjaar 2020

Dit voorjaar organiseert het Kenniscentrum Gezinswetenschappen vijf verschillende bijscholingen binnen het thema ouderen en (mantel)zorg. Wij zetten ze op een rijtje.

Slachtoffer

Europese Dag van het Slachtoffer: website biedt hulp en informatie

Zaterdag 22 februari 2020 is het de Europese Dag van het Slachtoffer, een dag waarop aandacht wordt gevraagd voor de rechten van slachtoffers. De website www.slachtofferzorg.be biedt hulp en informatie voor slachtoffers. Ben je slachtoffer of getuige van een misdrijf, verkeersongeval, ramp of aanslag? Of ben je een familielid of vriend van het slachtoffer? Dan kan deze website je informeren en ondersteunen op juridisch, praktisch en emotioneel vlak.

Apps

Kom op tegen Kanker lijst zorgapps op

Er zijn duizenden en duizenden apps voor smartphones die beweren jouw gezondheid te verbeteren. Veel van die apps zijn gratis of niet duur, toegankelijk en leuk. Maar welke apps kunnen echt nuttig en relevant zijn? Daarvoor kan je vanaf nu terecht bij Kom op tegen Kanker.