enquête ouderenzorg

Enquête: hulpverleners over ouderenzorg en ouderenpsychologie

De Dunant Academie werkt aan een opleidingsaanbod rond het thema ouderenzorg en ouderenpsychologie. Om het aanbod zo goed mogelijk af te stemmen het werkveld, is de Academie op zoek naar hulpverleners die met ouderen werken om een korte enquête in te vullen.

Studiedag ouderenzorg

Studievoormiddag 'Ouderenzorg in de eerste lijn belicht': 22 november 2023

De vergrijzing van de maatschappij wordt steeds prominenter. De uitdagingen en kansen op het gebied van ouderenzorg in de eerste lijn worden dan ook steeds belangrijker. Deze studievoormiddag gaat daar dieper op in.

Congres

Congres ouderenpsychiatrie 'Van kwaad naar erger: over agressie bij ouderen': 26 oktober 2023

Op donderdag 26 oktober vindt de achtste editie plaats van het Congres ouderenpsychiatrie van het UPC KU Leuven. Dit jaar staat het congres in het teken van agressie bij ouderen.

bewoner in regie

Interactief seminarie 'Bewoner en cliënt in regie': 26 oktober 2023

Ouderen willen steeds meer zelf de regie over hun leven en levenseinde in handen nemen. Het is dan ook belangrijk dat woonzorgcentra en zorgvoorzieningen dat respecteren. Dit interactief seminarie reikt zorgprofessionals methodes aan om de regie bij bewoners en cliënten te bevorderen.

Verplaatsingsgedrag

Enquête: Gentse 65-plussers over hun verplaatsingsgedrag

Voor een onderzoek over het verplaatsingsgedrag en het welzijn van 65-plussers in Groot-Gent is de UGent op zoek naar ouderen die een vragenlijst willen invullen.

COVID-vaccin

Haal je COVID-vaccin nog dit najaar

Het lijkt al een hele poos geleden en de pandemie is voorbij, maar in beperkte mate gaat het COVID-virus wel nog rond. Er wordt verwacht dat er in de herfst nieuwe opstoot komt. De Hoge Gezondheidsraad raadt risicogroepen daarom aan om tussen midden september en voor eind oktober een nieuwe en tevens gratis prik te halen.

vacature beleidsmedewerker woonzorg

Vacature: Beleidsmedewerker Woonzorg

Wij zijn op zoek naar een beleidsmedewerker woonzorg! Ben jij gebeten door een kwaliteitsvolle woonzorg voor ouderen? Wil je in dialoog mee zoeken naar beleidsvoorstellen die bijdragen tot die betere en meer toegankelijke woon- en thuiszorg? Heb je een vlotte pen en sta je te springen om het perspectief van ouderen stevig te laten weerklinken? Dan kan jij wel eens de nieuwe medewerker zijn die we zoeken!

trefdagen lokaal ouderen

Save the date! Trefdagen 'lokaal ouderenbeleid' in alle Vlaamse provincies

In het voorjaar van 2024 trekken de vijf Interregionale Stuurgroepen Ouderenbeleidsparticipatie (ISO's) en Vlaamse Ouderenraad · Lokaal opnieuw naar alle Vlaamse provincies. We komen naar je toe met een programma boordevol inspiratie voor actoren in het lokale ouderenbeleid. Noteer nu alvast de data in je agenda. Inschrijven kan binnenkort.

Seminarie

Seminarie 'De maatschappelijk werker als spil van de ouderenzorg': 13 oktober 2023

Maatschappelijk werkers in woonzorgcentra en thuiszorgvoorzieningen zijn creatieve duizendpoten die tal van functies combineren. In dit seminarie wisselen ze ervaringen uit leren ze hoe ze al deze functies op een kwaliteitsvolle manier kunnen uitvoeren.

LEIF

Save the Date 'Symposium patiënt empowerment': 20 oktober 2023

In 2023 bestaat LEIF, het LevensEinde InformatieForum, twintig jaar. En tien jaar geleden werden de eerste LEIFpunten opgericht. Naar aanleiding van deze verjaardagen organiseert LEIF een symposium met als thema ‘Patient Empowerment’. Je krijgt er een antwoord op vragen als 'Hoe krijg je meer gelijkwaardigheid in de relatie tussen patiënten en zorgverleners?' en 'Hoe kan men zelf de eigen regie houden?'.