Cover
8 februari 2024
Ontdek de nieuwste Actueel

Onze eerste editie van Actueel van dit jaar focust op de verkiezingen van juni 2024. Dan trekken we naar de stembus voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. En zo'n verkiezingsjaar, dat zorgt voor nieuwe kansen voor het ouderenbeleid.

Cover Actueel
2 november 2023
Actueel oktober 2023

Een nieuw seizoen, een nieuwe editie van Actueel. En exact een jaar voor we in het stemhokje verwacht worden, trekken we resoluut de kaart van de lokale verkiezingen en de rol die lokale ouderenraden daarin kunnen hebben. Daarnaast nemen we afscheid van onze directeur Nils Vandenweghe.

Actueel 24,3
7 augustus 2023
Actueel juli 2023

De zomer-editie van ons magazine is er. En wat zijn we trots! Want we gingen in gesprek met actrice Leah Thys over de beeldvorming van ouderen op televisie. We zoeken bovendien uit wat de meerwaarde is van een intercultureel bemiddelaar in de welzijnssector. En bij een terugblik op ons meest recente LABO Ouderenbeleid, krijg je tips om aan de slag te gaan met het thema 'wonen'.

Cover Actueel 24,2
4 mei 2023
Actueel april 2023

De lente-editie van Actueel is vanaf vandaag beschikbaar. Met alweer een hele resem diverse artikels. Zo lees je alles over onze campagne 'Bepaal je eigen verhaal' en hoe je zelf kan deelnemen. Daarnaast zoomen we in op een aantal boeiende onderwerpen, zoals mondzorg bij mensen met zorgnoden, bewindvoering, en leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt.

Actueel 24,1
9 februari 2023
Actueel januari 2023

In deze editie counteren we de mythe dat alle ouderen slechte chauffeurs zouden zijn. En we gaan langs bij Alfonso, die als digihelper de digitale kloof verkleint. Daarnaast hebben we het over de Energiecel van stad Gent, die een grote toename van hulpvragen bij 65-plussers ziet, hoe komt dat?

Cover Actueel 23,4
4 november 2022
Actueel oktober 2022

In deze editie lees je de antwoorden op onze 7 meest prangende vragen aan minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Hilde Crevits. Je komt bovendien alles te weten over het capaciteitstarief, de nieuwe manier om onze elektriciteitsfactuur te berekenen. En we duiken samen met ouderenvereniging Vief in haar  campagne ‘denkFOUD’.Cover Actueel 23,3
3 augustus 2022
Actueel juli 2022

Je komt alles te weten over onze drie nieuwe regiomedewerkers én je ontdekt de eerste resultaten van onze meest recente bevraging bij lokale ouderenraden. We vertellen je bovendien meer over het nieuwe Vlaamse ouderenbeleidsplan en het nieuwe Vlaamse mantelzorgplan.

Cover actueel 23,2
5 mei 2022
Actueel april 2022

Daarin lees je onder meer het verhaal van Anne-Mieke, die slachtoffer werd van internetfraude. Febelfin geeft advies en tips. We leggen bovendien ons oor te luister bij enkele straffe onderzoekers over hoe ouderen met een migratieachtergrond dementie beleven.

Cover Actueel 23,1
3 februari 2022
Actueel januari 2022

We hadden een gesprek met onderzoekster Bérénice Storms over de torenhoge energieprijzen. Ook ontdek je de mening van twee experten over de nieuwe regels rond sociaal huren. En samen met Ria testten we de toegankelijkheid in het Museum voor Schone Kunsten Gent.

brochure kopzorgen
16 november 2021
Gloednieuwe brochure over Kopzorgen Verdienen Zorg

Onze Kopzorgen-campagne leverde een heleboel boeiende ervaringen, opvallende cijfers, inspirerende praktijken en interessante visies over het psychisch welzijn van ouderen op.

Al dat materiaal bundelen we nu in een laagdrempelige, digitale brochure. Die biedt je een heldere en speelse terugblik op de campagne.