Week van de valpreventie 2024: Wandel je mee?

Week van de valpreventie 2024: Wandel je mee?

week van de valpreventie

Elke seconde valt wereldwijd een 65-plusser, elke 11 seconden wordt een 65-plusser opgenomen op spoed na een val en elke 19 minuten overlijdt een 65-plusser ten gevolge van een val. Gelukkig kan het risico op vallen verkleind worden. De beste remedie om valincidenten te voorkomen, is om aan lichaamsbeweging te doen. De Week van de Valpreventie, die loopt van 22 tot 28 april 2024, staat dit jaar in het teken van beweging, waaronder regelmatig wandelen. 

‘Wandel je mee? Samen in beweging!’ 

Met de slogan ‘Wandel je mee? Samen in beweging!’ spoort het Expertisecentrum Valpreventie alle verenigingen, organisaties, woonzorgcentra, zorgverleners, … aan om beweeg- of wandelactiviteiten te organiseren. 

Wandelgidsen

Er zijn verschillende materialen om de Week van de Valpreventie in de kijker te zetten. Het expertisecentrum ontwikkelde onder meer drie wandelgidsen: voor 65-plussers, voor zorgverleners en voor lokale besturen. Deze gids geeft inzicht in de link tussen beweging en het voorkomen van vallen, maar biedt ook heel wat beweeginspiratie en praktische tools.

Doe mee

Ontdek alle materialen en meer inspiratie

 

Toegevoegd op 17 april 2024