vacature beleidsmedewerker woonzorg

Vacature: Beleidsmedewerker Woonzorg

Wij zijn op zoek naar een beleidsmedewerker woonzorg! Ben jij gebeten door een kwaliteitsvolle woonzorg voor ouderen? Wil je in dialoog mee zoeken naar beleidsvoorstellen die bijdragen tot die betere en meer toegankelijke woon- en thuiszorg? Heb je een vlotte pen en sta je te springen om het perspectief van ouderen stevig te laten weerklinken? Dan kan jij wel eens de nieuwe medewerker zijn die we zoeken!

Lees meer
lgbtq ouderen

Gezocht: LGBTQIA+-ouderen

Lunalisa Nölte studeert aan de Vrije universiteit van Brussel en onderzoekt eenzaamheidgevoelens van 60-plussers in de LGBTQIA+-gemeenschap. Daarvoor is ze op zoek naar ouderen die een enquête willen invullen.

Lees meer
zelfbeschadiging

Enquête: Zelfbeschadiging bij ouderen

Voor haar doctoraatsonderzoek aan de VUB is Lisa Van Hove op zoek naar 75-plussers die een vragenlijst willen invullen rond zelfbeschadiging. Met het onderzoek wil ze meer te weten komen over het fysiek, psychologisch en sociaal functioneren van ouderen en hoe dart in verband staat met zelfbeschadigend gedrag. Iedereen kan deelnemen aan het onderzoek, ook als je nog niet in aanraking kwam met zelfbeschadiging.

Lees meer
digitaal analfabetisme

Enquête: Geef je mening over fake news of misleidende online info

AGE Platform Europe, een Europees netwerk van non-profitorganisaties van en voor 50-plussers, heeft momenteel het intergenerationele project e-EgAGEd lopen. In het kader daarvan zijn ze op zoek naar Belgische 50-plussers die een enquête willen invullen over fake news of misleidende info, digitaal burgerschap en online maatschappelijke en politieke betrokkenheid. De enquête loopt vandaag af. Geef nog snel je mening.

Lees meer
onderzoek kinderen

Gezocht: 60-plussers zonder kinderen

Voor een doctoraatsonderzoek over de impact van het hebben van wel of geen kinderen op het welzijn, is onderzoeker aan de VUB Hannelore Stegen op zoek naar 60-plussers zonder kinderen. Want voor ouderen zijn kinderen vaak een belangrijke schakel in hun sociale netwerk.

Lees meer
Stiefkind

Gezocht: 60-plussers met stiefkinderen

Voor een grootschalig onderzoek over eenzaamheidsgevoelens bij 60-plussers die geen kinderen hebben, is een student agogische wetenschappen aan de VUB op zoek naar 60-plussers met enkel stiefkinderen, geen biologische kinderen.

Lees meer
directeur ouderenraad

Vacature: Wij zijn op zoek naar een directeur

De Vlaamse Ouderenraad is op zoek naar een nieuwe directeur. Ben jij ervan overtuigd dat de stem van ouderen sterker moet weerklinken in het beleid? Is strategisch denken en participatief werken helemaal jouw ding? En sta je te springen om mee te bouwen aan een sterk intergenerationeel verhaal, samen met ons team en ons netwerk van lidorganisaties, deskundigen en vrijwilligers? Dan kan jij wel eens de nieuwe directeur zijn die we zoeken!

Lees meer
ouderen spiermassa

Gezocht: 65-plussers voor onderzoek naar spiermassa

Voor een studie rond gezond ouder worden zijn het UZ en de KU Leuven op zoek naar 65-plussers die thuis of in een assistentiewoning wonen. De studie gaat het effect na van een oefenprogramma en voedingssupplementen op je spiermassa en spierkracht.

Lees meer
hulpverlener

Oproep: 'Zorgprofessional, hoe gaat het met u?'

De Be.well.pro pilootstudie is een studie van Sciensano en FOD Volksgezondheid die georganiseerd wordt in 8 Belgische zones. Met de studie wordt onderzocht hoe het met het welzijn van zorg- en hulpverleners gesteld is. Bedoeling is dat zij in de toekomst op betere ondersteuning kunnen rekenen.

Lees meer
Tubbe

Gezocht: Woonzorgcentra die Tubbe-proces willen opstarten

Het Tubbe-model is een manier van werken in woonzorgcentra. Doel is om er beter te wonen en te werken. Inspraak en participatie van bewoners en hun omgeving staan er centraal. Wil jouw woonzorgcentrum met het model aan de slag? Dan kan je via de Koning Boudewijnstichting ondersteuning krijgen.

Lees meer