rokers en niet-rokers

Oproep: (ex-)roker? Neem deel aan een interview!

Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, werkt momenteel aan het TabakTalks-project. Via dat project willen onderzoekers meer inzicht krijgen in de noden en behoeften van rokers. Na het onderzoek worden de resultaten gebruikt om het beleid rond stoppen met roken te verbeteren. Jij kan meewerken aan het onderzoek. 

Lees meer
de warmste week

Registreer je project voor 'De Warmste Week'

De Warmste Week draait dit jaar rond het thema Eenzaamheid. Non-profitorganisaties kunnen projecten indienen die eenzaamheid tegengaan en actief verbinding versterken. Ook organisaties die voor en met ouderen werken worden sterk aangemoedigd hun project in te dienen.

Lees meer
vormingsmedewerker

Vacature: Vormingsmedewerker kwaliteitsbevraging woonzorgcentra

Wil jij de ervaringen en de kwaliteitsbeleving van bewoners in woonzorgcentra mee in beeld brengen? Sta je te springen om actief met vrijwilligers aan de slag te gaan? En ben je in de wieg gelegd om vorming te geven en vrijwilligers te motiveren? Dan ben jij de nieuwe collega die we zoeken!

Lees meer
Valpreventie

Word procesbegeleider val- en fractuurpreventie in woonzorgcentra!

Valincidenten in woonzorgcentra hebben vaak ernstige gevolgen, zoals kneuzingen of breuken. Bovendien kunnen er ook psychologische gevolgen zijn, zoals sociale isolatie, depressie en valangst. Al deze gevolgen gaan gepaard met een toename in kosten. Om al die redenen is het belangrijk dat woonzorgcentra preventief aan valpreventie werken. En jij kan daaraan meewerken als procesbegeleider.

Lees meer
active@thuis

Gezocht: 70-plussers voor bewegingsprogramma

Onderzoekers van Arteveldehogeschool, VUB, UAntwerpen, UGent, Odisee en UZ Brussel zoeken 70-plussers die minder spierkracht, weinig fysieke activiteit of weinig energie hebben. Met het programma ACTIEF@thuis willen de onderzoekers de drempels om te bewegen, verminderen.

Lees meer
Kinderloos

Gezocht: bewust kinderloze vrouwen tussen 65 en 75 jaar

Een masterstudent sociologie aan de Universiteit Gent is op zoek naar bewust kinderloze vrouwen tussen 65 en 75 jaar.Zij onderzoekt op welke manier bewust kinderloze vrouwen geconfronteerd worden met verwachtingen rond moederschap en hoe ze daarmee omgaan. Dat doet ze via interviews.

Lees meer
lgbtq ouderen

Gezocht: LGBTQIA+-ouderen

Lunalisa Nölte studeert aan de Vrije universiteit van Brussel en onderzoekt eenzaamheidgevoelens van 60-plussers in de LGBTQIA+-gemeenschap. Daarvoor is ze op zoek naar ouderen die een enquête willen invullen.

Lees meer
zelfbeschadiging

Enquête: Zelfbeschadiging bij ouderen

Voor haar doctoraatsonderzoek aan de VUB is Lisa Van Hove op zoek naar 75-plussers die een vragenlijst willen invullen rond zelfbeschadiging. Met het onderzoek wil ze meer te weten komen over het fysiek, psychologisch en sociaal functioneren van ouderen en hoe dart in verband staat met zelfbeschadigend gedrag. Iedereen kan deelnemen aan het onderzoek, ook als je nog niet in aanraking kwam met zelfbeschadiging.

Lees meer
digitaal analfabetisme

Enquête: Geef je mening over fake news of misleidende online info

AGE Platform Europe, een Europees netwerk van non-profitorganisaties van en voor 50-plussers, heeft momenteel het intergenerationele project e-EgAGEd lopen. In het kader daarvan zijn ze op zoek naar Belgische 50-plussers die een enquête willen invullen over fake news of misleidende info, digitaal burgerschap en online maatschappelijke en politieke betrokkenheid. De enquête loopt vandaag af. Geef nog snel je mening.

Lees meer
onderzoek kinderen

Gezocht: 60-plussers zonder kinderen

Voor een doctoraatsonderzoek over de impact van het hebben van wel of geen kinderen op het welzijn, is onderzoeker aan de VUB Hannelore Stegen op zoek naar 60-plussers zonder kinderen. Want voor ouderen zijn kinderen vaak een belangrijke schakel in hun sociale netwerk.

Lees meer