ouder danskoppel

Gezocht: Ouderen die een nieuwe danspartner zoeken

Voor een korte reportage op zender één is productiehuis Woestijnvis op zoek naar ouderen vanaf 65 jaar die tijdens en/of door corona hun vaste danspartner zijn verloren. De reportagemakers gaan samen met jou op zoek naar een nieuwe danspartner.

Lees meer
oudere op tablet

Oproep: Vertel jouw digitaal verhaal

Het project Senior4Support van UCLL wil de digitale vaardigheden van ouderen versterken. Daarom zijn ze op zoek naar ouderen. Wil jij delen hoe je technologie ervaart? Of wil je liever je kennis delen met anderen? Dan kan je instappen in het project.  

Lees meer
recht op vaccin wereldwijd

OKRA lanceert petitie ‘Recht op vaccins voor iedereen, wereldwijd’

Op de Internationale Dag van de Ouderen, 1 oktober, staat ouderenvereniging OKRA stil bij de pandemie die wereldwijd zoveel kwetsbare mensen treft. De vaccins vormen een belangrijk instrument om een oplossing te bieden voor de problemen die corona veroorzaakt. OKRA start daarom samen met Wereldsolidariteit een petitie. Ze vragen de farmaindustrie om werk te maken van het ‘recht op vaccins voor iedereen, wereldwijd’.

Lees meer
tele onthaal

Word vrijwilliger bij Tele-Onthaal

Anoniem en gratis, luistert Tele-Onthaal 7 op 7 naar mensen met grote of kleine zorgen: 24/7 (overdag en 's nachts) via het telefoonnummer 106 en elke avond en woensdag-en zondagnamiddag online via chat. Zo’n 330 mensen per dag doen een beroep op de Tele-Onthaalvrijwilligers met hun verhaal van verdriet, gemis, pijn, frustratie of zorgen. Op jaarbasis ontvangt Tele-Onthaal zo’n 121.000 telefoon- en chatoproepen. En jij kan ook zo’n luisterend oor bieden!

Lees meer
brandende lamp

VREG ontwikkelt nieuwe V-test®. En jij kan ‘m uitproberen.

De VREG is de onafhankelijke regulator van de Vlaamse energiemarkt. In de V-test® vergelijken zij objectief alle contracten voor aardgas en elektriciteit, van alle energieleveranciers op de Vlaamse markt. Zo helpt de VREG je om het meest voordelige energiecontract af te sluiten. Om dat nog beter te kunnen doen, ontwikkelen ze een nieuwe versie van de V-test®.

Lees meer
kinderloze ouderen

Gezocht: Kinderloze 60-plussers

Lien Cornelis volgt de Masteropleiding Sociaal Agogische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Voor haar masterproef is Lien op zoek naar 60-plussers die geen eigen biologische of geadopteerde kinderen hebben.

Lees meer
oproep voor figuranten

Gezocht: 60 plussers voor fotoshoot! [Oproep afgesloten]

De Vlaamse Ouderenraad heeft jou nodig! Maandelijks schrijven wij tal van artikels voor op onze website en in ons magazine. Bij die straffe artikels gaan we steeds op zoek naar sprekende beelden. En om die toffe, realistische beelden te kunnen maken, schakelen wij de hulp in van enthousiaste figuranten.

Lees meer
first dates

Oproep: 60-plussers voor VRT-programma First dates

Het programma First dates helpt Vlaamse singles aan een fijne date en nodigt hen uit voor een romantisch etentje met een zorgvuldig gekozen tafelgenoot. Elke aflevering toont verschillende matches in een diverse mix van leeftijden, achtergronden en karakters. First dates maakt geen onderscheid, er is plaats voor iedereen in het restaurant. En zeker ook voor 60-plussers. Stel jij je kandidaat voor een onvergetelijke date tijdens een lekker etentje?

Lees meer
ouderen eenzaamheid

Oproep: Campagne Kopzorgen zoekt ervaringsdeskundigen [Oproep afgesloten]

Met Kopzorgen Verdienen Zorg vraagt de Vlaamse Ouderenraad aandacht voor het psychisch welzijn van ouderen. Voor de campagne zijn we op zoek naar ouderen die willen vertellen over eenzaamheidsgevoelens of het omgaan met depressieve gevoelens. Via kleine gespreksgroepjes of één-op-één gesprekken willen we een zicht krijgen op je ervaringen, de zaken die je kracht geven en dingen die je (ge)mist (hebt) in het proces.

Lees meer
zorgzame buurten

Oproep: Zorgzame buurten

De komende jaren wil de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding, Wouter Beke, sterk inzetten op zorgzame buurten. Daarom lanceert hij een projectoproep gericht op welzijns- en zorgorganisaties, zorgraden en lokale besturen. Zij kunnen een financiële impuls én een intensieve begeleiding krijgen voor hun project rond zorgzame buurten!

Lees meer
verover de ruimte

Oproep: Verover de ruimte!

Een brede alliantie van middenveldorganisaties, socioculturele verenigingen en ondernemingen wil weten welke gekke of noodzakelijke ideeën jij hebt met straten, pleinen en andere openbare ruimte in je buurt. Ga aan de slag en vertel hen welke plek in jouw stad of gemeente dringend moet worden aangepakt of heringericht.

Lees meer
trialoog © Sien Verstraeten

Oproep: Help woonzorgcentra om hun relatie met bewoners en familie te verbeteren

Goede communicatie en warme relaties zijn voor iedereen ontzettend belangrijk, ook voor de bewoners van woonzorgcentra, hun familieleden en medewerkers. Maar soms kan er in een ruis ontstaan, waardoor de relaties stroef lopen. Het net opgestarte project ‘Trialoog’ wil onderzoeken hoe de relaties binnen woonzorgvoorzieningen versterkt kunnen worden. Ook de Vlaamse Ouderenraad is betrokken. En jij kan ons helpen.

Lees meer
victoria deluxe

Oproep: Eigenzinnige 75-plussers gezocht

Voor een nieuw project zijn Victoria Deluxe, een sociaal en artistiek huis voor verhalenvertellers, en Ann Peuteman, redactrice bij het weekblad Knack die zich al jaren in het leven van 80-plussers verdiept, op zoek naar 75-plussers.

Lees meer
vaccinatie uitnodiging

Uitnodigingen coronavaccin. Wat kan beter?

Als je aan de beurt bent voor een coronaprik, ontvang je daarvoor een uitnodiging. De Vlaamse Ouderenraad is benieuwd hoe jij die uitnodiging ervaart? Is de brief helder voor jou? Of heb je tips voor verbetering?

Lees meer