Albert en Mariëtte voor de klas
12 oktober 2018

Albert en Mariëtte voor de klas

In de één-reeks De klas staat er elke week een bekende Vlaming voor het bord. In de aflevering van deze week was dat Sven De Leijer. Hij ging met de leerlingen in gesprek over ouder worden, hun grootouders, … En hij had ook twee gasten bij, Albert en Mariëtte van het programma ‘Hotel Römantiek’. Zij beantwoorden alle vragen van de leerlingen.

Lees meer
24 September 2018

Radio 2: “Laat je niet misleiden door de Seniorenvoordeelkaart”

Heel wat vijftigplussers krijgen momenteel een mail in de bus met reclame voor de Seniorenvoordeelkaart. Daarmee zou je heel wat kortingen kunnen krijgen. Bij de FOD Economie en bij de redactie van Radio 2-programma De Inspecteur zijn er echter al heel wat klachten binnengekomen over deze ‘voordeelkaart’, laat Radio 2 weten. Die gaan vooral over misleidende reclame en misleidende handelspraktijken.

Lees meer
Voor de mannen
07 September 2018

Ouderen volop in de kijker tijdens nieuw TV-seizoen

De VRT trekt dit najaar de kaart van ouderen. Afgelopen week startten zowel op één als op Canvas boeiende programma’s. Lieve Blanquaert trekt in haar programma ‘Last Days’ de wereld rond om te ondervinden hoe men omgaat met het ouder worden en de dood. Xavier Taveirne gaat in ‘Voor de mannen’ op bezoek bij de eerste generatie mannen, zoals Will Ferdy, die zich durfden te outen als homo.

Lees meer
© Sien Verstraeten
17 augustus 2018

Bijna 400 nieuwe beelden van ouderen in de fotodatabank!

De manier waarop ouderen en het ouder worden afgebeeld zijn, is vaak negatief of net overdreven positief. Al te vaak zie je in artikels of op affiches heel stereotype beelden. Om die de wereld uit te helpen, lanceerde de Vlaamse Ouderenraad een fotodatabank met realistische beelden van ouderen en actief ouder worden. Organisaties, journalisten of individuele gebruikers kunnen er gratis foto's aanvragen voor publicaties, artikels, nieuwsbrieven, presentaties, ...

Lees meer
ouderengids
08 mei 2018

Vlaamse Ouderenraad lanceert Ouderengids.be

Als oudere, als familielid, als vrijwilliger of als medewerker rond ouderen heb je het ongetwijfeld al gemerkt. Heel wat praktische info voor ouderen staat wel érgens online, maar alles zit enorm versnipperd en is niet makkelijk terug te vinden. Daarom lanceert de Vlaamse Ouderenraad nu de website www.ouderengids.be.

Lees meer