Livestreaming: Breng een culturele voorstelling naar je woonzorgcentrum

Livestreaming: Breng een culturele voorstelling naar je woonzorgcentrum

livestreaming woonzorgcentra

© Björn Comhaire

Veel ouderen, ook als ze in een woonzorgcentrum wonen, blijven geïnteresseerd in cultuur. Maar vaak is het niet evident om zich daarvoor te verplaatsen. Net zoals de voorbije jaren, biedt Cultuurconnect - een organisatie die een brug slaat tussen lokale cultuurhuizen, bibliotheken, overheden, technologiespelers en artistieke initiatieven – daarom de mogelijkheid om voorstellingen die in cultuurhuizen geprogrammeerd worden, te livestreamen naar (woon)zorgcentra of ziekenhuizen.

Drie voorstellingen live in jouw woonzorgcentrum

Cultuurconnect selecteerde drie voorstellingen die jouw woonzorgcentrum live kan streamen aan de bewoners. En dat terwijl de voorstelling op hetzelfde moment op de planken staat in een Vlaams cultuurhuis. De streaming gebeurt op een kwaliteitsvolle en professionele manier.

Je krijgt ondersteuning op technisch en communicatief vlak en ook bij de beleving en sfeercreatie. Samen met de cultuurpartner en Cultuurconnect creëer je een warm theatergevoel en genieten de bewoners van straf cultuuraanbod, terwijl ze deel uitmaken van het live publiek (in de zaal).

Doe mee!

Werk of vrijwillig je in een woonzorgcentrum? Spreek het cultuur- of gemeenschapscentrum in de gemeente of regio aan en wie weet kunnen jullie samen een aanvraag indienen. Dat kan via deze link.

Op zoek naar inspiratie?

In het magazine Actueel, editie juli 2017 (p.34-35) schreven we een artikel over de livestreaming van voorstellingen in woonzorgcentra.

Meer informatie

Ontdek alle praktische info via deze link.

Toegevoegd op 22 mei 2023