Gezocht: 70-plussers voor bewegingsprogramma

Gezocht: 70-plussers voor bewegingsprogramma

active@thuis

Onderzoekers van Arteveldehogeschool, VUB, UAntwerpen, UGent, Odisee en UZ Brussel zoeken 70-plussers die minder spierkracht, weinig fysieke activiteit of weinig energie hebben. Met het programma ACTIEF@thuis willen de onderzoekers de drempels om te bewegen, verminderen. Wil jij dagelijkse activiteiten vlotter laten verlopen? Neem dan deel. Ook als je als vrijwilliger deze ouderen wil begeleiden, kan je je engageren voor het project.

Deelnemer?

Als deelnemer krijg je drie keer per week een vrijwilliger over de vloer om samen te oefenen. Dat duurt telkens een uurtje. De dagen en tijdstippen waarop dit doorgaat, kunnen jullie samen beslissen. Het oefenprogramma duurt in totaal 24 weken.

Er wordt enkel geoefend met materialen uit je huis, zoals boeken, boodschappentassen en stoelen.

Vrijwilliger?

De onderzoekers zijn ook op zoek naar vrijwilligers die langsgaan bij de ouderen die willen oefenen. Je wordt gematcht aan één of meerdere 70-plussers uit je eigen buurt of je begeleidt een 70-plusser die je reeds kent, zoals een buur of een familielid.

Stel je kandidaat

Gebruik dit invulformulier om je kandidaat te stellen.

Meer informatie

Meer weten over het project? Je komt er hier alles over te weten. Of neem contact op met de onderzoeksgroep via dimitri.vrancken@vub.be of 0475 40 25 90.
 

Toegevoegd op 23 februari 2024