Gezocht: 50-plussers die willen meewerken aan onderzoek rond beroertes

Gezocht: 50-plussers die willen meewerken aan onderzoek rond beroertes

beroerte

Een doctoraatstudente aan de KU Leuven is op zoek naar 50-plussers die willen deelnemen aan een onderzoek rond het inschatten van de impact en uitkomst van een beroerte.

Wat?

Laura Soen, doctoraatstudente aan de KU Leuven in de Psychologie, focust zich in haar doctoraatsonderzoek op mensen die een beroerte hebben gehad. 

Elk jaar krijgen 19 000 mensen een beroerte in Belgiƫ. Dat komt overeen met 52 mensen per dag. Bij een beroerte is het van belang om snel en juist te handelen en in te zetten op een goede revalidatie. Dat zorgt ervoor dat de schade zo beperkt mogelijk blijft en dat mensen zo goed mogelijk of zelfs volledig kunnen herstellen na een beroerte. Maar vaak is het niet eenvoudig om in te schatten wat de uitkomsten zullen zijn na een beroerte, aangezien dat voor iedere patiƫnt anders is.

Het doel van het onderzoek is om beter de impact en de uitkomst van een beroerte te kunnen inschatten, en daardoor sneller een gerichte revalidatie te kunnen opstarten. Hiervoor werd een test ontwikkeld. En voor het uitproberen van deze test, zoekt de onderzoeker honderden gezonde 50-plussers.

Meedoen?

Het onderzoek bestaat uit een eenvoudige computertaak en duurt in totaal anderhalf uur. Iedere deelnemer krijgt een vergoeding van 18 euro. Het onderzoek kan zelfstandig online uitgevoerd worden.

Doe je graag mee? Stuur dan een mailtje naar laura.soen@kuleuven.be

Vragen?

Heb je vragen over dit onderzoek? Neem dan contact op met laura.soen@kuleuven.be.

Toegevoegd op 23 februari 2024