Onze 5 podcasttips voor dit najaar

Onze 5 podcasttips voor dit najaar

podcast ouderen

Als eindejaarscadeautje bundelt de Vlaamse Ouderenraad voor jou enkele podcasts over en met ouderen. De ideale tip tijdens de donkere en koude dagen, die je liever binnen spendeert. Ontdek onze top vijf, samengesteld uit Belgische én Nederlandse podcasts. Veel luisterplezier!

 

Klik telkens op de afbeelding om alle afleveringen van de podcastreeks te beluisteren.

Mistlicht

Radio- en televisiepresentator Sven Speybrouck luistert naar mensen met dementie, naar de mensen die voor hen zorgen en naar experts.

Oudere jongere

Deze podcast gaat op zoek naar de diepte van de generatiekloven. Aan de hand van de actualiteit voeren de makers keukentafelgesprekken met ouderen en jongeren. Begrijpen zij elkaars taal? Hoe kijken ze naar de wereld? Zijn hun verschillen onoverbrugbaar of willen ze van elkaar leren?
 

Trans & oud/t

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor genderdiversiteit. Jonge transpersonen vertellen over hun leven in tv-programma’s, documentaires en in bladen. Eén groep blijft echter onderbelicht: transgender ouderen. Zij waren pioniers die antwoorden op hun vragen zochten in tijden zonder voorbeelden. Krachtige mensen die laten zien dat het - ondanks gebrek aan informatie of het idee 'de enige' te zijn, toch mogelijk is om echt jezelf te worden. In deze podcast vertellen zij hun verhaal.
 
 

De afscheidstournee van mijn moeder

Arlette Jacobs (75 jaar), de mama van TV- en radiopresentatrice Evi Hanssen, heeft kanker en weet dat ze niet lang meer zal leven. Nu het einde nadert, voeren Evi en haar mama de laatste gesprekken die ze nog willen voeren. Dat doen ze samen met journaliste Annelies Rutten, in deze podcast.

 

Wat je nog niet wist over ..

Dit is een podcastreeks van Leef, het gezondheidsmagazine van CM. In 5 intieme gesprekken getuigen bekende Vlamingen stuk voor stuk eerlijk en ontroerend. Ze tonen dat iedereen worstelt, valt en weer opstaat, op zijn of haar manier. In de laatste aflevering staat journaliste Linda De Win (66 jaar) centraal. Ze is met pensioen maar nog niet uitverteld. Ze ontdekt een nieuwe kant van zichzelf. Al doet de stilte van de telefoontjes die uitblijven soms pijn.

Toegevoegd op 7 December 2022