Eén-programma 'Taboe' over ouderen

Eén-programma 'Taboe' over ouderen

Taboe Geubels

© VRT

In het één-programma Taboe gaat Philippe Geubels op stap met mensen 'met wie je eigenlijk niet mag lachen'. Onder andere mensen met autisme, mensen die geworsteld hebben met een verslaving, mensen met een opvallend uiterlijk, vrouwen, mensen met een onvervulde kinderwens en mensen met verschillende genderbelevingen passeren de revue, en dat steeds op een respectvolle manier. Aanstaande zondag is het de beurt aan ouderen. In die aflevering zoekt Geubels een antwoord op de vraag hoe het is om ouder te worden en te zijn.

Aflevering over ouderen

Samen met zeven diverse ouderen ging Geubels op daguitstap. Ook bezocht hij hen thuis. Voelen ze zich überhaupt wel oud? Hoe gaan ze om met de problemen waar sommige oudere mensen bang voor zijn of mee te maken krijgen: geheugenverlies, eenzaamheid, een zwakkere gezondheid? Hoe gaan ze om met afhankelijkheid? Wordt er genoeg rekening gehouden met de ouderen, zoals bijvoorbeeld in tijden van corona?

Geubels wordt geconfronteerd met heel wat levenswijsheden, en ziet hoe ouderen omgaan met het verlies van dierbaren. Vreugde, aanvaarding en verdriet zijn vaak in gelijke mate aanwezig. Sommigen zijn strijdvaardig, en gaan in tegen het beeld van de oudere als hulpeloos en uitgerangeerd. 

Comedyshow

De zoektochten van Philippe Geubels eindigen steeds in een comedyshow. Speciaal voor deze aflevering voerde hij die op in een woonzorgcentrum.

Bekijk de uitzending

Je kan de aflevering live bekijken op zondag 9 januari 2022 om 20.05 uur op één. Nadien kan je ze herbekijken via VRT NU.

Toegevoegd op 7 Januari 2022