Nieuw telefoonnummer voor Card Stop

Nieuw telefoonnummer voor Card Stop

bankkaarten

Wie een bankkaart wil laten blokkeren via Card Stop belt voortaan naar 078 170 170. Dankzij de nieuwe telecomwet zijn er nu ook geen extra belkosten meer verbonden aan de dienst van Card Stop.

Geen extra kosten meer

Tot nog toe kon iedereen bij diefstal of verlies van de bankkaart of bij een vermoeden van phishing terecht op 070 344 44 om die bankkaart te laten blokkeren. Dat kostte 30 eurocent extra per minuut. De verandering naar een 078-nummer was noodzakelijk om die extra kosten te kunnen vermijden. Vanaf nu betaal je dus alleen het tarief van een gewoon telefoongesprek als je Card Stop contacteert.

"Card Stop is een dienst om klanten te beschermen, daar mag je geen factuur voor gepresenteerd krijgen."

Minister voor Telecommunicatie, Petra De Sutter

Overgang

Wie een bankkaart wil laten blokkeren kan voorlopig terecht op zowel het oude als het nieuwe nummer van Card Stop. Maar weet wel dat je enkel via het nieuwe 078-nummer de extra kosten omzeilt. Het is dus in je eigen belang om het oude nummer van Card Stop vlug door het nieuwe te vervangen.

Altijd bereikbaar

Het nieuwe 078-nummer is de klok rond bereikbaar en klanten worden geholpen in het Nederlands, Frans of Engels. Het nieuwe nummer kan je ook bellen vanuit het buitenland, dan zet je het landnummer +32 ervoor.

Uitbreiding op komst

Het nieuwe nummer en de extra kosten die wegvallen zijn trouwens niet de enige nieuwigheid bij Card Stop in 2022. Tegen deze zomer wil staatssecretaris voor Consumentenzaken Eva De Bleeker ervoor zorgen dat een telefoontje naar Card Stop voldoende is om zowel je bankkaart, bankrekening als bankapp te laten blokkeren.

Momenteel is het nog zo dat je na het blokkeren van je kaart via Card Stop zelf nog via de bank je bankrekening en -app moet blokkeren. Maar zeker in de strijd tegen phishing is het belangrijk dat er zo weinig mogelijk tijd verloren gaat als je je rekening wil beschermen.

Toegevoegd op 14 Januari 2022