‘Vanuit ons kot' krant verbindt duizenden families!

‘Vanuit ons kot' krant verbindt duizenden families!

vanuit ons kot krant contact corona familie grootouders

Tijdens deze coronacrisis en de daarmee gepaard gaande quarantaine van heel wat ouderen, besloot de Vlaamse Ouderenraad samen met de Koning Boudewijnstichting en Vlaams minister van Welzijn, Wouter Beke, een alternatieve manier van contact te promoten. Het ‘Vanuit ons kot-krantje’ zag het levenslicht: een uniek aanbod voor families om 8 weken lang gratis krantjes met nieuwtjes en foto’s vanuit hun kot aan te maken. Jullie maakten daar massaal gebruik van. Het aanbod bleek een enorm succes!

Ongezien succes!

Een kortingscode aanvragen kon tot en met 30 april 2020. 4 745 Nederlandstalige en 657 Franstalige families maakten daar graag gebruik van. Dat is in totaal goed voor 5 402 deelnemende families.

Op 3 mei 2020 waren er al meer dan 8 000 krantjes verstuurd. Dat aantal zal allicht nog stevig oplopen, gezien heel wat families nog tot half juni gratis hun krantjes kunnen verzenden.

Voor de krantjes werd samen gewerkt met 3 publicatiebureaus: Famileo, Granniedays of TribuNews. Zij namen de kosten voor de eerste maand op zich, voor de tweede maand financierden de Vlaamse overheid en de Koning Boudewijnstichting de kranten.

Interessante en leuke manier van contact houden

De reacties zijn enorm positief. De 5 402 deelnemende families benoemen het ‘Vanuit ons kot’-krantje als een interessante en leuke manier om contact te blijven houden met de ouderen in hun familie.

“Onze familie is zeer enthousiast over het krantjesaanbod. Op deze manier kan iedereen contact houden met oma, die in het woonzorgcentrum woont waar geen bezoek toegelaten wordt. Daarbovenop hielden we ook onderling meer contact, want ieder familielid ziet natuurlijk elkaars geposte foto’s passeren.”

Gebruiker ‘Vanuit ons kot-krantje’

Hier en daar bezorgingsmoeilijkheden

We moesten helaas wel vaststellen dat de overbevraagde dienstverlening van Bpost bij sommige families roet in het eten gooide. De aangemaakte krantjes lieten soms een hele tijd op zich wachten. Maar uiteindelijk komen de kantjes wel altijd terecht.

 

Toegevoegd op 8 mei 2020