Gezocht: Woonzorgcentra die willen deelnemen aan de Preventiepeiling

Gezocht: Woonzorgcentra die willen deelnemen aan de Preventiepeiling

preventiepeiling

© Pexels

Het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw lanceert voor de tweede keer de Preventiepeiling. Dat is een vragenlijst die peilt naar het preventieve gezondheidsbeleid in scholen, bij ondernemingen, steden en gemeenten, kinderopvanginitiatieven én zorg- en welzijnsinstellingen in Vlaanderen en Brussel.

De peiling bevraagt onderwerpen zoals voeding, beweging, lang stilzitten, mentaal welbevinden, mondgezondheid, valpreventie, roken en alcohol.

Op zoek naar woonzorgcentra

Gezond Leven is nog op zoek naar woonzorgcentra die de vragenlijst willen invullen. Hoe meer woonzorgcentra deelnemen aan de Preventiepeiling, hoe beter Gezond Leven in kaart kan brengen hoe het gesteld is met het preventieve gezondheidsbeleid in woonzorgcentra in Vlaanderen en Brussel.  

Belang van de peiling

Ook voor jou als woonzorgcentrum is het invullen van de vragenlijst een meerwaarde. Door deel te nemen, krijg je inzicht in wat een sterk, preventief gezondheidsbeleid inhoudt. En elk woonzorgcentrum kan zelf met de resultaten aan de slag om zijn beleid verder uit te bouwen.

Na het afronden van de vragenlijst krijg je bovendien een digitale inspiratiegids vol praktische tips en nuttige informatie over ondersteuningsmaterialen en vormingen.

Doe mee!

Ben je als woonzorgcentrum geïnteresseerd om de vragenlijst in te vullen? Of wil je graag meer informatie over de peiling? Je vindt meer informatie op de website van Gezond Leven.  

Toegevoegd op 24 februari 2023