Gezocht: Woonzorgcentra die Tubbe-proces willen opstarten

Gezocht: Woonzorgcentra die Tubbe-proces willen opstarten

Tubbe

Het Tubbe-model is een manier van werken in woonzorgcentra. Doel is om er beter te wonen en te werken. Inspraak en participatie van bewoners en hun omgeving staan er centraal. Wil jouw woonzorgcentrum met het model aan de slag? Dan kan je via de Koning Boudewijnstichting ondersteuning krijgen.

Tubbe?

Tubbe is een model dat zijn oorsprong vond in Zweden. Een woonzorgcentrum dat werkt met het Tubbe-model is een aantrekkelijke, aangename en functionele plek. Er wordt uitgegaan van het basisprincipe dat bewoners zo veel mogelijk (mede)zeggenschap moeten behouden over hun leven en de plek waar ze wonen. Dat betekent dat ze uitgenodigd worden om mee te denken en mee te beslissen over hun eigen zorg, maar ook over de organisatie van het woonzorgcentrum.

Voor wie?

Als directielid van een woonzorgcentrum in BelgiĆ« kan je een aanvraag indienen om steun te krijgen voor externe coaching door een begeleider. Uiteraard moet je ook met je woonzorgcentrum de stap willen zetten naar een transitie van beter wonen en werken.

Timing

Je kan een aanvraag tot begeleiding indienen tot en met 25 september 2023. 

Meer informatie

Alle info over het indienen van je kandidatuur vind je terug via deze link

Toegevoegd op 8 juni 2023