Gezocht: vrouwen die willen getuigen over vaginisme en seksuele pijn

Gezocht: vrouwen die willen getuigen over vaginisme en seksuele pijn

vaginisme

© Pexels

Voor een onderzoek rond de geschiedenis van vaginisme en seksuele pijn, is een historica aan de KU Leuven op zoek naar vrouwen die met de problematiek worstel(d)en. 

Vaginisme?

Vaginisme is een aandoening die ervoor zorgt dat seksuele betrekkingen voor vrouwen pijnlijk of soms onmogelijk zijn. Ongeveer 5 tot 10% van alle vrouwen krijgt vroeg of laat met deze aandoening te maken.

Het onderzoek

Historica Antje Van Kerckhove doet een onderzoek naar de geschiedenis van vaginisme en seksuele pijn vanaf de jaren 1950 tot vandaag. In haar onderzoek wil ze nagaan in welke mate de ervaringen van vrouwen die met de problematiek worstel(d)en, veranderd zijn.

Doelgroep

Voor het onderzoek is Antje Van Kerckhove op zoek naar vrouwen van alle leeftijden die bereid zijn om (anoniem) te getuigen over hun ervaring met vaginisme of langdurige pijnklachten. Het doel? Inzicht krijgen in de medische en emotionele hindernissen waarmee zij geconfronteerd worden.

Meedoen?

Wil je deelnemen aan het onderzoek? Of heb je vragen? Neem dan contact op met Antje Van Kerckhove via antje.vankerckhove@kuleuven.be of bel naar 0492 31 91 76.

Meer informatie

Meer informatie vind je op deze flyer.

Toegevoegd op 28 juli 2023