De ouderenzorg van de toekomst: Deel jouw mening!

De ouderenzorg van de toekomst: Deel jouw mening!

toekomst ouderenzorg

Stel dat jij morgen langdurige zorg nodig hebt, hoe hoop jij dan dat je leven er met die zorg uitziet? Of krijg je momenteel zorg of verblijf je in een woonzorgvoorziening, en heb je ideeën over hoe het leven en de zorg in de toekomst nog beter kunnen? Voor een nieuwe campagne is de Vlaamse Ouderenraad benieuwd naar jouw dromen. Hoe moet de zorg die je in de toekomst krijgt, eruitzien? We denken er samen over na.

Denk mee na 

Vandaag strookt de zorg vaak niet met de wensen van huidige en toekomstige ouderen met zorgnoden. Als Vlaamse Ouderenraad willen we de wensen en verwachtingen van ouderen weerklank geven. Samen lanceren we het debat over de toekomst van de zorg. 

Dit najaar start onze zoektocht naar antwoorden. Hoe wil jij dat je leven met zorgnoden er morgen uitziet? Wat is belangrijk voor jou? Hoe kan de zorg beter afgestemd worden op jouw noden? In kleine groep denk je daarover na, samen met anderen uit jouw regio. We organiseerden reeds enkele denkmomenten, en ook in de toekomst volgen nieuwe momenten waar je nog aan kan deelnemen. Hou deze pagina dus in de gaten.

Eerste denkmomenten reeds afgelopen. Maar er volgen er nog!

We organiseerden onze eerste deelmomenten met ouderen in Gent, Antwerpen en Leuven. Ze vonden plaats op:

  • Maandag 7 november in het Yalo Hotel in Gent - 14 uur tot 17 uur - Brabantdam 33, 9000 Gent - AFGELOPEN
  • Dinsdag 8 november in het Yust Hotel in Antwerpen – 10 uur tot 13 uur - Coveliersstraat 6, 2600 Antwerpen - AFGELOPEN
  • Maandag 14 november in De Hoorn in Leuven – 14 uur tot 17 uur - Sluisstraat 79, 3000 Leuven - AFGELOPEN

Pasten deze momenten of locaties niet voor jou? Maar wil je wel deelnemen? Geen zorgen. Later organiseren we nog meer deelmomenten, ook op andere locaties. Daarover lees je later meer.  

Dromen kunnen werkelijkheid worden

Aan de hand van jouw verwachtingen gaan we het debat aan met professionals en spraakmakende stemmen in de zorg. Hoe zorgen we dat dromen werkelijkheid kunnen worden? Wat moet er veranderen op het terrein en in het beleid? Welke hefbomen zijn er, en waar botsen pioniers in de sector op? Welke omwentelingen en doorbraken zijn er nodig?

Aan het einde van de campagne maken we onze eisenbundel over aan beleidsmakers, met het oog op de verkiezingen van 2024. 

Vragen? 

Heb je nog vragen of wens je meer informatie over de deelmomenten? Neem contact op met Laurane Berkein via 02 209 34 59 of laurane.berkein@vlaamse-ouderenraad.be

Toegevoegd op 21 oktober 2022