Trefdagen 'lokaal ouderenbeleid' in alle Vlaamse provincies

Trefdagen 'lokaal ouderenbeleid' in alle Vlaamse provincies

trefdagen lokaal ouderen

In het voorjaar van 2024 trekken de vijf Interregionale Stuurgroepen Ouderenbeleidsparticipatie (ISO's) en Vlaamse Ouderenraad · Lokaal opnieuw naar alle Vlaamse provincies. We komen naar je toe met een programma boordevol inspiratie voor actoren in het lokale ouderenbeleid. Want met de verkiezingen van oktober 2024 in ons vizier, staat lokale ouderenbeleidsparticipatie meer dan ooit op de agenda. 

Programma

Het programma van de trefdagen zal divers en leerrijk zijn. We bieden heel wat boeiende sprekers, inspiratie, workshops en netwerkmomenten aan. Het algemene programma is in elke provincie hetzelfde. Maar samen met de plaatselijke Interregionale Stuurgroep Ouderenbeleidsparticipatie (ISO) leggen we op elke locatie enkele andere accenten op maat van de specifieke regio.

Panelgesprek

In de voormiddag staat tijdens een gezamenlijk panelgesprek de kracht van een ouderenraad centraal. Leden van verschillende ouderenraden gaan er in debat met een ouderenbeleidscoördinator en een schepen ouderenbeleid.  

Workshops

In de namiddag staan er enkele workshops op het programma. Je komt er meer te weten over lokale ouderenbeleidsparticipatie, demografische veranderingen en beleidsmatige uitdagingen, vrijwilligers werven en waarderen, eenzaamheid, zorgzame buurten, basisbereikbaarheid, digitalisering of wonen. Een inspirerend voorbeeld uit de provincie vertelt bovendien hoe zij het aanpakten.

Jij kiest zelf welke workshops je wilt volgen. 

Voor wie?

We nodigen iedereen uit die een rol speelt in het lokaal ouderenbeleid, zoals leden van lokale ouderenraden, leden van ouderenverenigingen, lokale beleidsmakers en ouderenbeleidscoördinatoren. Of je bent gewoon geboeid door ouderenbeleidsparticipatie en alles wat beweegt in het lokale ouderenbeleid.  

Data en locaties

Vrijdag 9 februari | Antwerpen [afgelopen - download hier de presentaties]

Thomas More Campus Lier 
Antwerpsestraat 99
2500 Lier 

Dinsdag 5 maart | West-Vlaanderen [afgelopen - download hier de presentaties]

De Grote Post
H. Serruyslaan 18A
8400 Oostende 

Dinsdag 12 maart | Oost-Vlaanderen [afgelopen - download hier de presentaties]

Zebrastraat nv
Zebrastraat 32/001
9000 Gent 

Vrijdag 15 maart | Vlaams-Brabant [afgelopen - download hier de presentaties]

Provinciehuis Leuven
Provincieplein 1
3010 Leuven   

Woensdag 20 maart | Limburg [afgelopen - download hier de presentaties]

Cultuurcentrum Hasselt 
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Toegevoegd op 14 December 2023