Cursus 'Ethiek in de dementiezorg': 2-5 juli 2024

Cursus 'Ethiek in de dementiezorg': 2-5 juli 2024

ethiek in dementiezorg

Van 2 tot 5 juli 2024 organiseert het Centrum voor Biomedische Ethiek en Recht van de KU Leuven de tiende editie van de cursus 'Ethiek in de dementiezorg' voor professionele medewerkers. De cursus is interdisciplinair en werkt vanuit de filosofie, de geneeskunde, de verpleegkunde, de gerontologie en de klinische ethiek.

Programma

Tijdens de cursus geven experten uit binnen- en buitenland lezingen over verschillende ethische topics binnen de zorg voor personen met dementie, zoals bijvoorbeeld: omgaan met kwetsbaarheid en waardigheid van patiënten, familieleden en hulpverleners, maatschappelijke denkbeelden over dementie, vroegtijdige zorgplanning, vroege diagnose van dementie, euthanasie, seksualiteit en intimiteit, gebruik van robots en ICT, ethisch overleg op team- en instellingsniveau.

Er is veel tijd voor discussie voorzien. De voertaal is Engels.

Het volledige programma vind je hier

Voor wie?

De cursus richt zich tot deelnemers met diverse professionele achtergronden zoals artsen (geriaters, psychiaters, huisartsen, …), verpleegkundigen, gerontologen, psychologen, paramedici, maatschappelijk werkers, ethici en juristen, managers en bestuurders van zorginstellingen.

Datum

2 tot 5 juli 2024.

Locatie

Park Inn by Radisson Leuven Hotel
Martelarenlaan 36
3010 Leuven

Inschrijven

Tot 14 mei betaal je 725 euro, nadien 825 euro. Schrijf je hier in.

Meer informatie

Voor meer informatie contacteer je Chris.Gastmans@kuleuven.be.

Toegevoegd op 8 februari 2024