Solo vliegen: praktische gids voor alleenwoners

Solo vliegen: praktische gids voor alleenwoners

Solo vliegen

Of je er nu zelf voor koos of niet, ook als je alleen woont moet je je zaken op orde hebben en beslissingen nemen voor de toekomst, zowel op praktisch als op juridisch vlak. Om alleenwoners daarbij te helpen brengen de Koning Boudewijnstichting en de Federatie van het Notariaat een nieuwe praktische gids uit. Doel: vragen beantwoorden en informeren, stof tot nadenken geven en ertoe aanzetten tijdig maatregelen te nemen.

Tegen 2060 zal één op de twee huishoudens in België bestaan uit één persoon. In Brussel is dat al het geval. Welke ook hun situatie of profiel, alleenwoners zitten met veel vragen en zelfs problemen. Hoe de kosten drukken? Wat moet je doen als je zwaar ziek bent en er alleen voor staat? Op wie kan je een beroep doen wanneer je zelf geen boodschappen kan doen, koken of poetsen? Wat doe je bij een scheiding of wanneer je partner overlijdt? Wie erft er als er partner noch kinderen zijn? ...

Alleenwoners en hun omgeving (familie, vrienden, ...) vinden in de gids heldere antwoorden, praktisch advies en nuttige adressen rond huisvesting, gezondheid, kinderwens, scheiding, overlijden van een partner, ouderdom en nalatenschap.

Bekijk hier de gids online of bestel hem via de site van de Koning Boudewijnstichting.

Toegevoegd op 3 november 2017