Nieuwe energiepremies voor 2021. Vraag je premie aan!

Nieuwe energiepremies voor 2021. Vraag je premie aan!

energiepremie

Om de ambitieuze klimaatdoelstellingen te kunnen realiseren, moeten bestaande woningen uiterlijk in 2050 een vergelijkbaar energieprestatieniveau halen als de nieuwbouwwoningen van vandaag. De Vlaamse overheid zorgt voor een duw in de rug en voorziet heel wat nieuwe premies, gericht op extra isolatie en energiebesparende technologie.

Nog veel werk aan de winkel

Op dit moment voldoet amper 3,5% van de Vlaamse woningen aan het streefdoel van de EPC-normen voor 2050. Dat betekent dat de komende decennia maar liefst 2,9 miljoen Vlaamse woningen (van in totaal 3 miljoen) een ingrijpende isolatie en/of renovatie moeten ondergaan. Al dan niet in combinatie met energiebesparende technologie.

De nieuwe premies

Het gaat om een breed aanbod van premies waarmee de Vlaamse overheid ons wil stimuleren om onze woningen aan te pakken: de EPC-labelpremie, het renteloos renovatiekrediet, de energielening+, een verhoogde isolatiepremie bij asbestverwijdering, isolerende beglazing en de na-isolatie van buitenmuren, een premie voor zonnepanelen en verhoogde premies voor klanten met uitsluitend nachttarief, ...

Meer weten?

Een overzicht van alle premies vind je in de brochure Energie sparen vanaf 2021? Vraag je premie aan! Extraatje voor verenigingen en lokale besturen: zij kunnen gratis een grote hoeveelheid gedrukte exemplaren aanvragen.  

Liever persoonlijke info of advies over energie besparen of renovatiewerken? De brochure bevat ook een overzicht van de energiehuizen per provincie. Die vind je ook op www.mijnenergiehuis.be.

Toegevoegd op 15 Januari 2021