‘De Inspecteur’ informeert over assistentiewoningen

‘De Inspecteur’ informeert over assistentiewoningen

Assistentiewoningen

Maandag ging De Inspecteur van Radio 2 in gesprek met Wilfried, bewoner van een assistentiewoning. Zijn assistentiewoning is niet wat hij en zijn vrouw ervan verwacht hadden. Ze moeten teveel betalen voor de weinige assistentie die ze krijgen. Een noodoproep wordt niet altijd beantwoord en de douche is niet rolstoeltoegankelijk. Een verhaal dat voor velen herkenbaar is. De boodschap is: informeer je goed vooraleer te verhuizen naar een assistentiewoning want de assistentie is meestal zeer beperkt.

Erkende assistentiewoningen

Belangrijk is te weten dat de extra’s waaraan een assistentiewoning moet voldoen ten opzichte van een gewoon appartement enkel verwacht mogen worden bij een erkende assistentiewoning. Er zijn ook heel wat assistentiewoningen zonder erkenning. Op de website van het agentschap zorg en gezondheid vind je adressen van assistentiewoningen die erkend zijn.  

Goed om weten

De informatie die De Inspecteur van radio 2 verzamelde, over de vergelijking tussen een assistentiewoning en een gewoon appartement, een assistentiewoning en een woonzorgcentrum, prijsverschillen tussen assistentiewoningen onderling en het belang van een goede keuze tussen thuis blijven wonen of de verhuis naar een assistentiewoning, vind je hier.

Meer informatie

Herbeluister de aflevering van De Inspecteur  

Folder over assistentiewoningen: deze folder legt uit wat een assistentiewoning is en wat je kan verwachten. De folder bevat ook een checklist die je kan gebruiken als je een assistentiewoning wil kopen of huren.

Toegevoegd op 25 Januari 2019