Campagne ‘Wonen doe je niet op goed geluk’

Campagne ‘Wonen doe je niet op goed geluk’

campagne woonkwaliteit

Vlaams minister van Wonen Diependaele wil dat we allemaal de woningkwaliteitsnormen leren kennen, en lanceert daarom een grootschalige campagne. Daarmee wil de Vlaamse overheid eigenaars, huurders en verhuurders aanzetten om stil te staan bij de veiligheid en het comfort van hun woning.

Vaak oudere eigenaars en huurders

Het zijn vaak woningen van ouderen die aan renovatie toe zijn. Zowel onder oudere eigenaars als huurders is een groot aantal woningen in Vlaanderen aan renovatie toe. Bovendien blijkt ook dat de veiligheid in de woningen van ouderen het laagste is. Nochtans heeft iedereen recht op een veilige en gezonde woning met een minimum aan comfort.

Wat denkt de Vlaamse Ouderenraad?

Uit getuigenissen die de Vlaamse Ouderenraad verzamelde blijkt dat heel wat woningen van oudere sociale huurders in slechte staat zijn. Bovendien is het niet altijd makkelijk om de problemen zelf op te lossen. Dat heeft niet enkel een negatieve impact op de energiefactuur en de gezondheid van de bewoners, maar ook op hun mentaal welbevinden en zelfs hun sociaal leven. Daarom vindt de Vlaamse Ouderenraad het van groot belang te zorgen voor gratis advies bij bouw- en renovatieplannen, maar ook te zorgen voor de nodige advies, begeleiding en ontzorging bij het uitvoeren van die plannen.

Klik op het beeld hieronder om het campagnefilmpje af te spelen.

Meer informatie

  • Ontdek de campagne en de volledige checklist hier.
Toegevoegd op 13 november 2020