Bezoek eens een mobiele mantelzorgwoning

Bezoek eens een mobiele mantelzorgwoning

Mobiele mantelzorgwoning

Stad Gent neemt op de site van woonzorgcentrum De Liberteyt een mobiele mantelzorgwoning in gebruik. Geïnteresseerden kunnen er een kijkje nemen en krijgen meer uitleg. Vanaf september kan je ook één of twee nachten in de kijkwoning logeren.

Een mobiele mantelzorgwoning is een tijdelijke, losstaande en mobiele wooneenheid, die makkelijk in een tuin geïnstalleerd kan worden. Zorgbehoevenden kunnen zo vlak bij hun mantelzorger wonen of omgekeerd. De woning is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn zeer veel voordelen: de mantelzorger en de zorgbehoevende wonen bij elkaar, maar behouden elk hun privacy. De mobiele mantelzorgwoning is kant-en-klaar en kan op één dag worden geïnstalleerd. Er zijn geen verbouwingen nodig.

Een mobiele mantelzorgwoning is ongeveer 50 vierkante meter groot en omvat een inkomhal, een leefruimte met keuken, een slaapkamer, een badkamer, een berging en een terras. De woning is volledig ingericht. Grote ramen zorgen voor veel lichtinval en een ruimtelijk gevoel. De houten vloer, muren, kasten en plafonds creëren een warme en huiselijke sfeer.

Na evaluatie van dit proefproject met 3 jaar looptijd beslist de Stad Gent of ze één of meerdere woningen zal verhuren of verkopen.

Bezoek de mantelzorgwoning

Stad Gent installeert nu voor het eerst zo’n woning. En iedereen kan een kijkje gaan nemen. Je krijgt er meer uitleg over de mogelijke aanbieders en de verschillende huur- en koopformules. Medewerkers kunnen er ook samen met jou bekijken hoe de stedenbouwkundige regelgeving in elkaar zit voor jouw situatie.

Je kan de kijkwoning bezoeken op de site van woonzorgcentrum De Liberteyt, Vroonstalledries 22, 9032 Wondelgem. Een bezoek zonder afspraak is mogelijk op maandag van 9 uur tot 12 uur en dinsdag van 14 uur tot 16 uur - behalve tijdens de schoolvakanties. Een afspraak maken kan op het nummer 09 266 93 05 of via een mail naar zelfstandigwonen@ocmw.gent.

Meer informatie

Bekijk de folder over mobiele mantelzorgwoningen.

 

Toegevoegd op 1 March 2019