Wat is ouder worden? Leerboek Gerontologie geeft inkijk

Wat is ouder worden? Leerboek Gerontologie geeft inkijk

Leerboek Gerontologie

De manier waarop we ouder worden, hangt af van verschillende factoren. Denk maar aan levensloop, historische en maatschappelijk context, voeding en beweging. Dat maakt de groep ‘oudere volwassenen’ in onze samenleving zeer divers en moeilijk te definiëren, want die term omvat duidt zowel op honderdjarigen als zestigers.

Doel van het leerboek

Het leerboek Gerontologie geeft een inkijk in het proces van ouder worden, in het leven van oudere volwassenen en hoe de samenleving omgaat met de vergrijzing. Wat is ouder worden precies? Wat gebeurt er met het lichaam? Wat zijn de psychologische uitdagingen? En hoe ga je er het best mee om?

Het leerboek behandelt niet alleen de uitdagingen voor de oudere volwassenen zelf, maar bespreekt ook de beleidsinstrumenten en voorzieningen om gezond ouder worden te ondersteunen en de zorg voor ouderen kwalitatief uit te bouwen.

De auteurs

Het leerboek werd geschreven door Christel Geerts, met bijdragen van Sophie Albrecht, Charlotte Brys, Ellen Gorus, Wouter Grommen, Tony Mets, Rose Njemini en Jan Van Velthoven.

Benieuwd?

Via deze link kan je het boek aankopen.

Toegevoegd op 24 augustus 2023