Vernieuwde brochure ‘Eenzaamheid aanpakken’ voor lokale besturen

Vernieuwde brochure ‘Eenzaamheid aanpakken’ voor lokale besturen

cover brochure eenzaamheid

Het Centrum Algemeen Welzijnswerk Noord-West-Vlaanderen ontwikkelde in 2019 een brochure rond de aanpak van eenzaamheid voor de lokale besturen in haar werkingsgebied. Naar aanleiding van de coronacrisis kreeg de brochure een update. Het CAW wil hiermee inspiratie en handvatten aanreiken om een lokaal beleid te ontwikkelen dat zorg draagt voor elke inwoner en in het bijzonder de inwoners die uit de boot dreigen te vallen, of sociaal geïsoleerd zijn. 

Het is een moeilijke tijd, met veel onzekerheden. De Centra Algemeen Welzijnswerk, die klaar staan voor iedereen die hulp of steun nodig heeft, zien dat de meest kwetsbare mensen in onze samenleving het vandaag extra moeilijk hebben. Ook mensen die er eerder goed in slaagden hun plan te trekken, komen nu in moeilijkheden op verschillende vlakken. 

Door de lockdownmaatregelen en de social distancing kunnen we elkaar veel moeilijker steunen, terwijl we net nu elkaar zo nodig hebben. Mensen die niet overweg kunnen met nieuwe media of geen internet hebben, blijven al helemaal verstoken van sociaal contact. 

Het zal meer dan ooit nodig zijn om aandacht te hebben voor de geestelijke gezondheid van de bevolking, ook nadat het virus bedwongen is. Deze brochure biedt alvast heel wat inspiratie voor lokale besturen om eenzaamheidsgevoelens van mensen aan te pakken.

Ontdek de brochure

Download de brochure ‘Eenzaamheid aanpakken - Inspiratie voor lokale besturen

Toegevoegd op 15 mei 2020