Vandaag is mijn vierdag

Vandaag is mijn vierdag

Cover boek

Je bent jarig vandaag, maar wat als je je deze dag niet langer herinnert? Voor personen met dementie is dit vaak realiteit en gaat de magie van hun verjaardag onopgemerkt voorbij. Jammer, want je verjaardag is de dag van het jaar dat het volledig om jou mag draaien. Het voorleesboek ‘Vandaag is mijn vierdag’ brengt daar verandering in.

Met het voorleesboek kan je als familie of zorgverlener een originele toets geven aan de verjaardag van een persoon met dementie. Aan de hand van een chronologische opbouw, illustraties en eenvoudige tekst begeleidt het boek je door de hele dag. Tijdens het voorlezen zal de jarige telkens opnieuw op een positieve manier gestimuleerd worden tot communicatie en interactie. Met zintuiglijke stimuli wordt de jarige bovendien geprikkeld en verder bewustgemaakt van het verjaardagsgebeuren.

Handleiding voor de voorlezer

Om alles in goede banen te leiden, bevat dit boek ook een handleiding voor de voorlezer. Daarin staan nuttige tips om het verjaardagsverhaal persoonlijk te maken. Zo vormt het boek als het ware een brug tussen verhaal en realiteit, waarbij heel wat passages effectief uitgevoerd kunnen worden.

Bestel het boek

Je kan het boek hier bestellen.

Toegevoegd op 20 augustus 2020