Toolbox dementie: ringmap boordevol info om een dementievriendelijke thuisomgeving te creëren

Toolbox dementie: ringmap boordevol info om een dementievriendelijke thuisomgeving te creëren

Toolbox dementie

Vaak is die vertrouwde omgeving niet aangepast aan de noden van mensen met dementie. En zorgverstrekkers en naasten weten ook niet altijd goed hoe ze mensen met dementie in de thuissituatie optimaal kunnen ondersteunen.

De Toolbox Dementie reikt enkele eenvoudige oplossingen aan. Deze ringmap bevat alles wat nodig is om met kleine aanpassingen en zonder dure hulpmiddelen een dementievriendelijke omgeving te creëren. Je vindt er een waaier aan methodeveranderingen terug. Die passen een activiteit of handeling zo aan, dat de persoon met dementie die gemakkelijker, sneller, veiliger en zelfstandiger kan uitvoeren. Hij of zij kan op die manier langer en op een comfortabele manier thuis blijven wonen.

Auteurs Meredith Delaere en Isabel Vermaete doen iedere methodeverandering klaar en duidelijk uit de doeken. Inclusief aandachtspunten, tips en concrete situatieschetsen. Deze hands-on aanpak, in combinatie met een duidelijke structuur (op basis van de verschillende ruimtes in een huis), talrijke verwijzingen naar extra informatie en een handig format, maakt van de Toolbox Dementie een onmisbaar werkinstrument voor zorgprofessionals en mantelzorgers.

Bestel de toolbox

Meer informatie over de ringmap lees je hier. Je kan er ook je exemplaar bestellen.

Toegevoegd op 8 november 2019