Stichting Alzheimer Onderzoek ondersteunt 12 onderzoeksprojecten

Stichting Alzheimer Onderzoek ondersteunt 12 onderzoeksprojecten

Met de door Stichting Alzheimer Onderzoek ter beschikking gestelde bedragen kunnen 9 gevestigde, senior onderzoekers of professoren nieuwe innovatieve onderzoekpistes opstarten of verderzetten. Daarnaast wordt, in samenwerking met de Vlaamse regering, ook aan 3 jonge onderzoekers de kans geboden om hun onderzoek op te starten.

Vooruitgang in het onderzoek

Het menselijk brein is zeer complex, net zoals de ziektes die dit brein kunnen aantasten. Maar de laatste decennia werd er toch veel vooruitgang geboekt in de ontrafeling van de ziekte van Alzheimer. Er wordt wereldwijd niet alleen gezocht naar processen of remedies om de ziekte af te remmen of te stoppen, maar ook naar middelen om het ontstaan van de ziekte snel te kunnen opsporen en zo te vermijden dat ze onherroepelijke schade aanbrengt in onze hersenen.

Momenteel tellen we in Belgiƫ reeds 190 000 personen met dementie, waaronder 133 000 mensen met de ziekte van Alzheimer. En deze aantallen zullen verdubbelen tegen 2030, zelfs verdrievoudigen tegen 2050. De Stichting is dan ook zeer blij een steentje te kunnen bijdragen aan het onderzoek, zodat op termijn Alzheimer overwonnen kan worden.

Meer informatie

www.stopalzheimer.be

Toegevoegd op 2 februari 2018