Snelle online cursus om veilig om te gaan met coronapatiënten

Snelle online cursus om veilig om te gaan met coronapatiënten

handschoenen covid19 corona verpleegkundigen cursus

Je werkt in een woonzorgcentrum? Je bent mantelzorger, je werkt in de thuiszorg of gehandicaptenzorg? Dan wil je weten hoe je veilig omgaat met Covid-patiënten. De bacheloropleiding verpleegkunde van hogeschool Howest heeft samen met de Belgische Federatie voor Zorgkundigen, het kabinet van minister Beke en de Beroepsorganisatie van Verpleegkundigen de online praktijkcursus ‘hoe veilig omgaan met Covid 19-patiënten' ontwikkeld. 

Je vindt de cursus in verschillende delen terug op deze website. In de cursussen worden tientallen praktische tips gebundeld, zoals ‘hoe veilig een mondmasker gebruiken’ en ‘hoe een kamer van een besmette patiënt betreden’. De cursussen biedt ook een antwoord op een aantal andere praktische vragen op handelingen die zorgverleners dagelijks uitvoeren. 

“We hebben niets nieuws ontwikkeld, maar alle nuttige knowhow die we voorhanden hadden verzameld en verwerkt. Omdat er momenteel zoveel tips en filmpjes circuleren, vonden we het nuttig om alle tips op een duidelijke en laagdrempelig mogelijke manier te verwerken.”

Veerle Coupez, onderzoekscoördinator en lector ouderenzorg aan Howest

Toegevoegd op 24 april 2020