Publicatie ‘Dementie’

Publicatie ‘Dementie’

magazine dementie

Er wonen in Vlaanderen 136 000 mensen met dementie. In 2035 zullen dat er 188 000 zijn, een stijging van maar liefst 42%. En daarbovenop zijn nog minstens drie keer zoveel mensen betrokken. Mantelzorgers, naasten, hulpverleners. En al die mensen hebben nood aan specifieke informatie: over de eerste tekenen, de rol van de huisarts en de specialist, de juridische aspecten, omgangsadvies, het diverse aanbod van beschikbare hulp- en dienstverlening. Om aan die informatiehonger tegemoet te komen, hebben de expertisecentra dementie een handige brochure in magazinevorm uitgebracht.

Samen met partners én mensen met dementie

De brochure werd samen met partners zoals de VVSG, de Diensten Maatschappelijk Werk van de ziekenfondsen, de Alzheimer Liga Vlaanderen en ook de Vlaamse Ouderenraad ontwikkeld. Ze werd bovendien volledig goedgekeurd door mensen met dementie en mantelzorgers zélf.

De brochure wil iedere gemeente en organisatie op weg helpen om een ouderen- of dementievriendelijk aanbod te voorzien voor iedereen die ermee te maken krijgt.

Ontdek het dementiemagazine

Je kan het interessante magazine hier ontdekken en integraal lezen. Liever papieren exemplaren bestellen? Dat kan hier.

Toegevoegd op 17 September 2021