Praktijkgericht boek over toekomstbestendige ouderenzorg

Praktijkgericht boek over toekomstbestendige ouderenzorg

Cover

Zullen er nog woonzorgcentra nodig zijn? Wat zullen toekomstige bewoners aan verwachtingen en ervaringen ‘binnen brengen’? Welke rollen, verantwoordelijkheden en posities zien we weggelegd voor woonzorgcentra? Welke rol kan technologie spelen? En die veel gehoorde ‘zorg-op-maat’: hoe zal die er in de toekomst moeten uitzien? Tom Braes zocht naar antwoorden en maakte een praktijkgericht boek over ‘toekomstbestendige ouderenzorg’.

We lijken toe aan een woonzorgcentrum 2.0, aan een herziening en een update van de kernopdrachten, rollen en posities. De sector ouderenzorg is immers volop in (r)evolutie. Sommige trends zijn duidelijk merkbaar, andere staan op til. Auteur Tom Braes, kijkt met dit boek naar wat we mogen verwachten in de ouderenzorg en wat een impact kan hebben op de toekomst van de ouderenzorg en ouderenzorgorganisaties. In de hoop te sensibiliseren, te informeren en – vooral – te inspireren.

Het boek werd opgevat als ‘roadbook’, vanuit de idee dat nieuwe bestemmingen om een actuele en overzichtelijke kaart vragen. De roadmap helpt organisaties om – door alle trends, evoluties en kritische onzekerheden heen – hun gepaste en geheel eigen, toekomstbestendige bestemming te bereiken.

Tom Braes heeft ervaring als verpleegkundige, onderzoeker, als directeur van een woonzorgcentrum en als stafmedewerker ‘organisatie- en zorginhoudelijke thema’s’ bij koepelorganisatie Zorgnet-Icuro. Hij wordt gedreven door nieuwsgierigheid, geïnspireerd door atypische ideeën en visies, is geboeid door het vertalen van complexe vraagstukken naar praktische inzichten, gestimuleerd door debat, reflectie en dialoog en gepassioneerd door trends, toekomstmogelijkheden, systemen en scenario’s.

Je kan het boek hier bestellen.

Toegevoegd op 13 juni 2019