Pensioen als thema op de geluksdriehoek

Pensioen als thema op de geluksdriehoek

geluksdriehoek

Met pensioen gaan is een grote verandering in je leven. Terwijl de ene al jaren uitkijkt naar dat moment, ziet de andere ertegenop om afscheid te nemen van zijn rol als werknemer. Dat beseft ook het Vlaams Instituut Gezond Leven, dat vanaf nu het thema pensioen op de geluksdriehoek plaatst.

Bewustzijn over geluk

Het Vlaams Instituut Gezond Leven wil iedereen op een toegankelijke manier helpen om gezond te leven. Een van de middelen waarmee het instituut dat doet, is de geluksdriehoek. Die driehoek wil mensen informeren, inspireren en bewuster maken over geluk. Alsook hen op weg helpen om zelf aan hun geluksgevoel te werken.

Sinds kort maakt ook het pensioen als levensmoment deel uit van de geluksdriehoek. Want voor veel mensen volgt er bij de start van hun pensioen een periode van zoeken en een nieuw evenwicht vinden. Gezond Leven wil mensen helpen om om te gaan met die veranderingen.

Bekende gezichten

Aan de actie van Gezond Leven werken ook enkele bekende gezichten mee. Onder andere Luc Van de Ven (koploper van onze campagne Kopzorgen Verdienen Zorg) vertelt welke nieuwe uitdagingen een pensioen met zich mee kan brengen. “Sommige mensen ervaren hun pensioen als een bevrijding: je hoeft niet meer tegemoet te komen aan wat anderen van je verwachten. Je kunt het vlakaf zeggen als je ergens geen zin in hebt. Als je zo in het leven durft te staan, neemt je tevredenheid toe”, klinkt het.

Ook Jan Hautekiet, Belgisch radiomaker, muzikant en producer, zet zijn schouders onder het initiatief. “Er is niet één methode om het pensioen aan te pakken. Je moet eens goed in de spiegel kijken en nadenken over hetgeen je zelf fijn vindt, wat je goed kunt, wat je graag doet en wat je verwacht.”

Meer weten?

Meer weten over het initiatief van Gezond Leven? Of interesse in de volledige gesprekken met Luc Van de Ven en Jan Hautekiet? Ga dan naar de website van de geluksdriehoek.

Toegevoegd op 25 March 2022