Nieuwe app 'ZoekGezond' geeft je betrouwbare gezondheidsinformatie

Nieuwe app 'ZoekGezond' geeft je betrouwbare gezondheidsinformatie

ZoekGezond

ZoekGezond. Dat is de naam van de nieuwe, gratis app die mensen op een makkelijke en betrouwbare manier gezondheidsinformatie geeft. De app werd ontwikkeld door artsen en wetenschappers, en wil een tegengewicht zijn voor "dokter Google", die mensen soms ongeruster maakt dan nodig.

Wie zich zorgen maakt over zijn gezondheid, raadpleegt al snel Google. De zoekmachine wordt om die reden al vaak “dokter Google” genoemd. Maar niet alle informatie die op Google staat, is juist. Om mensen betrouwbare gezondheidsinformatie te geven, ontwikkelde het Belgisch Centrum voor Evidence-Based Medicine (Cebam) in het verleden al de website Gezondheid en Wetenschap. En nu is er ook een versie voor de smartphone: ZoekGezond.

Huisartsen verlichten

De informatie op de app wordt up-to-date gehouden en is gebaseerd op wetenschappelijke bewijzen. Bovendien is alle info op een toegankelijke manier geschreven. Het is ook de bedoeling dat ZoekGezond het werk van huisartsen kan verlichten, doordat patiënten niet meer door het internet op het verkeerde been worden gezet.

Meer info?

Wens je meer informatie over Gezondheid en Wetenschap of over ZoekGezond? Dat kan via deze website.  

Toegevoegd op 21 april 2023