Kom op tegen Kanker lijst zorgapps op

Kom op tegen Kanker lijst zorgapps op

Apps

Er zijn duizenden en duizenden apps voor smartphones die beweren jouw gezondheid te verbeteren. Veel van die apps zijn gratis of niet duur, toegankelijk en leuk. Maar welke apps kunnen echt nuttig en relevant zijn? Daarvoor kan je vanaf nu terecht bij Kom op tegen Kanker.

Zorgondersteunende apps

Kom op tegen Kanker heeft voor het eerst in België een databank gemaakt van apps die je zorg en gezondheid kunnen ondersteunen. De apps zijn geschikt voor mensen met of na kanker en hun naasten, maar ook voor andere (chronisch) zieken. Ze kunnen vooral het emotioneel en sociaal welzijn van gebruikers verbeteren. Medische apps (bijvoorbeeld om uw medische behandeling op te volgen) en preventie-apps vindt u hier niet. Daarvoor verwijst KOTK je door naar Mobile Health Belgium van de overheid.

Wie selecteert de apps?

De databank van apps is een initiatief van Kom op tegen Kanker. Een adviesgroep van patiënten en zorgverleners selecteerde apps die mensen met kanker (en breder: mensen met een ziekte) kunnen helpen bij hun emotioneel en sociaal welzijn. De adviesgroep bekijkt geregeld nieuwe apps en updates van de apps in de huidige databank.

Voor mensen met kanker

Een greep uit het aanbod:

  • Untire, een zelfmanagementprogramma om met kankervermoeidheid om te gaan
  • AyaMatch, een app voor jongvolwassenen waarmee ze hun ziekte op een luchtige manier bespreekbaar kunnen maken bij hun omgeving
  • Cubigo, een organisatie-app die ouderen of zieken kan helpen om langer zelfstandig en comfortabel thuis te blijven wonen
  • ...

Bekijk alle apps op allesoverkanker.be/apps.

Toegevoegd op 21 februari 2020