Installeer de corona-app: 5 handige stapjes

Installeer de corona-app: 5 handige stapjes

coronalert corona app installeer download

Coronalert is de langverwachte corona-app die bedoeld is om samen corona te verslaan. De app, die je installeert op je smartphone, waarschuwt als je in nauw contact bent geweest met iemand die het virus heeft. Ook voor contacten die je niet persoonlijk kent. Heb je een smartphone? Installeer dan zeker de app. Zo draag je bij aan een snellere, krachtige contactopsporing. Hoe installeer je de app? We leggen het stap voor stap uit.

Hoe werkt Coronalert?

Was je in contact met een besmet persoon? Zat je bijvoorbeeld samen op de trein, op de metro of op café? Was de afstand minder dan 1,5 meter en duurde het contact langer dan 15 minuten? 

Dankzij Coronalert krijg je automatisch een waarschuwing als je in contact kwam met een besmette persoon. Tenminste, als de andere persoon ook Coronalert gebruikte toen jullie in contact kwamen. Bovendien gebeurt dat anoniem en helemaal veilig. Je weet niet wie het is en niet waar of wanneer er contact was, maar wel dat er een risico op besmetting is.

Laat je een coronatest afnemen? Dan kan je het resultaat direct op je smartphone ontvangen. Zo ben je meteen op de hoogte en kan je sneller je voorzorgen nemen om anderen te beschermen als je positief test. Laat de code van je app registreren wanneer de arts de test voorschrijft, of voer zelf je testcode in.

Hoe installeer je Coronalert?

  1. Neem je smartphone bij de hand
  2. Open de app waarmee je nieuwe apps installeert op je toestel, deze heet AppStore of GooglePlay - afhankelijk van je toestel
  3. Zoek op Coronalert
  4. Installeer de app en geef je toestemming om Bluetooth te gebruiken
  5. Check regelmatig je meldingen - zo bescherm je jezelf en anderen

Dit filmpje helpt je bij de installatie.

Meer informatie

Surf naar de website van Coronalert.

Toegevoegd op 2 oktober 2020