Inspiratiegids ‘Natuur met Zorg’

Inspiratiegids ‘Natuur met Zorg’

Vogelhuisje

Ken je de Regionale Landschappen al? Het zijn samenwerkingsverbanden op streekniveau die inwoners en partners samenbrengen rond een wervend landschapsverhaal. In 2021 focussen ze op het thema ‘natuur en gezondheid’. Verschillende zorgvoorzieningen deden mee en gingen aan de slag om een groenere omgeving te creëren voor hun bewoners.

Inspiratiegids

Om de vergroening van de zorgsector te stimuleren, publiceerden de Regionale Landschappen een inspiratiegids waar verschillende zorgvoorzieningen hun ervaringen delen. Naast algemene en psychiatrische ziekenhuizen, komt ook een woonzorgcentrum aan bod dat inzet op vergroening. Woonzorgcentrum Zilverlinde in Sint-Pieters-Leeuw vertelt over hun belevingstuin voor jong en oud.

Voor zorgvoorzieningen die geprikkeld zijn, stippelt de inspiratiegids ook uit hoe je vergroeningsideeën in de praktijk kunt brengen. De regionale landschappen bieden daarbij graag de nodige ondersteuning.

Meer weten?

Neem eens een kijkje op de website van de Regionale Landschappen. Hier vind je ook verschillende filmpjes waar vergroeningsprojecten in beeld gebracht worden.

Toegevoegd op 9 September 2021