Inloophuis voor ondraaglijk psychisch lijden geopend

Inloophuis voor ondraaglijk psychisch lijden geopend

inloophuis Reakiro

In Leuven is het inloophuis Reakiro geopend. Daar kan je terecht als je denkt aan euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden. Reakiro wil in een huiselijke sfeer lotgenoten en begeleiders met elkaar in contact brengen. Je kan er in stilte een kop koffie drinken, samen koken, iets lezen en je individueel of in groep laten begeleiden in je zoektocht tussen leven en dood.

Voor wie?

Mensen die omwille van ernstig psychisch lijden worstelen met vragen rond het al dan niet verderzetten van hun leven, kunnen bij Reakino terecht. Hun naasten zijn eveneens welkom. Ook mensen die geen euthanasievraag hebben, maar aanhoudend verlangen naar de dood, kunnen er terecht.

Wat biedt Reakiro?

Reakiro is een inloophuis dat opvang, informatie, groeps- en individuele begeleiding aanbiedt aan mensen en hun naasten. Het wil een warme huiskamer zijn waarin ruimte, tijd en menselijke nabijheid centraal staan. Psychologen, ervaringsdeskundigen en vrijwilligers vergezellen mensen in hun zoektocht tussen leven en dood, tussen de ondraaglijkheid van het lijden en de mogelijkheid van hoop en herstel.

Reakiro wil een veilige plek zijn waar je kan uitzoeken wat je als mens nog kan doen of zijn, ook al denk je misschien dat er niets meer gedaan kan worden.

Hoe kom je bij Reakiro terecht?

Het inloophuis is op verschillende manieren bereikbaar: telefonisch, per e-mail, tijdens de openingsuren en via de website. Je hebt geen doorverwijzing van een arts of psycholoog nodig om binnen te lopen of om beroep te doen op het aanbod. Ook als naaste of vriend kan je op deze manier bij ons terecht voor info of een gesprek. 

Reakiro hanteert geen vaste tarieven, maar werkt met een vrije bijdrage.

Door wie?

Reakiro is een samenwerking tussen verschillende organisaties in de geestelijke gezondheidszorg: de organisatie Broeders van Liefde, het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven en de initiatieven voor beschut wonen Walden en De Hulster.

Meer informatie

Bezoek de website.

Wil je een afspraak maken of zit je met vragen? Contacteer dan luc.bemelmans@reakiro.be of via 03 500 46 72.
Je kan binnenlopen in de Mechelsebaan 103 te 3000 Leuven op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur en woensdag van 11.00 tot 15.00 uur.

Toegevoegd op 31 juli 2020