Hogeschool PXL helpt met afscheid nemen nu omhelzen niet kan

Hogeschool PXL helpt met afscheid nemen nu omhelzen niet kan

kaars rouwen overlijden corona

De PXL hogeschool in Hasselt wil mensen helpen om waardig afscheid te nemen van geliefden nu we met de coronamaatregelen fysiek geen troost kunnen vinden bij mekaar. Enerzijds zijn er praktische tips, anderzijds is er een supportteam om families bij te staan en te begeleiden in hun verdriet. 

Gratis advies en luisterend oor voor families én zorgprofessionals

Zowel families als zorgverleners kunnen bij het Supportteam Rouwbegeleiding Corona terecht voor advies, steun, praktische handvaten en een luisterend oor.  Vanaf woensdag 15 april 2020 staat een supportteam van professionele rouwbegeleiders uit het ruime netwerk van rouwbegeleiders en docenten van Hogeschool PXL voor u klaar. U komt terecht bij één van deze ervaren hulpverleners, waaronder docenten van Hogeschool PXL met de nodige kennis van rouwbegeleiding.

Voor families

De Coronacrisis maakt het voor heel veel families onmogelijk om de laatste dagen en uren zoveel mogelijk samen door te brengen met hun dierbare die stervende is. Afscheid nemen op afstand is erg moeilijk. Heel wat partners, kinderen, kleinkinderen en vrienden worstelen met het beperkte contact, zoeken manieren om in verbinding te komen met hun dierbare en zitten met heel wat vragen.  

Voor zorgprofessionals

Of je nu verpleegkundige, zorgkundige, maatschappelijk werker, ergotherapeut, psycholoog, stagiaire of arts bent, elk overlijden raakt je. De coronamaatregelen maken dat bewoners en patiënten van woonzorgcentra en ziekenhuizen geen bezoek meer mogen ontvangen en jij de enige persoon bent waarmee de bewoner of patiënt nog contact heeft. Naast de onafgebroken dagelijkse intensieve zorgen, rekent de familie nu ook op jou als brugpersoon om de tijd voor en na het afscheid van hun dierbare zo sereen mogelijk te laten verlopen.

Je kunt gratis terecht bij het Supportteam, de rouwbegeleiders werken belangeloos en op vrijwillige basis. 

Hoe werkt het? 

Het Supportteam Rouwbegeleiding Corona biedt op drie manieren steun:

  1. Via een telefoongesprek
  2. Via een videogesprek
  3. Enkel voor Sint-Truiden: een fysiek gesprek in de kapel van het Capucijnenklooster, Clement Cartuyvelsstraat 10-12 in Sint- Truiden met inachtneming van de geldende veiligheidsmaatregelen

Meer informatie en hoe je een afspraak maakt, lees je op de website van PXL Hogeschool.

Toegevoegd op 17 april 2020