Hoe een zorgbudget het verschil kan maken

Hoe een zorgbudget het verschil kan maken

Lieve getuigt

Ongeveer 4,5 miljoen mensen in Vlaanderen betalen elk jaar een zorgpremie van 52 of 26 euro voor de Vlaamse sociale bescherming. De Vlaamse sociale bescherming gebruikt die zorgpremies om zorgbehoevende mensen in Vlaanderen elke maand met een zorgbudget te versterken. Sinds dit jaar biedt de Vlaamse sociale bescherming ook een tegemoetkoming wanneer iemand een mobiliteitshulpmiddel zoals een rolstoel moet kopen of huren. De Vlaamse overheid en Vlaams minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin lanceren nu een informatiecampagne die uitlegt hoe die solidariteit de levenskwaliteit verbetert voor meer dan 300 000 zorgbehoevende mensen in Vlaanderen.

"De Vlaamse sociale bescherming draait rond solidariteit", stelt minister Vandeurzen. "Die solidariteit tonen we met deze campagne. Met je zorgpremie verbeter je de levenskwaliteit voor vele duizenden zorgbehoevende mensen. Je betaalt het ook voor jezelf, want zo maak je deel uit van de Vlaamse sociale bescherming en kan je zelf ook een beroep doen op de voordelen wanneer je ze nodig hebt."

4 korte videospotjes

De campagne bestaat uit 4 korte videospotjes waarin getuigen vertellen hoe het zorgbudget voor hen een verschil maakt. Ook is er een TV-spotje.

De campagne over de Vlaamse sociale bescherming loopt van 18 februari tot 10 maart. Dat is de periode waarin de meeste mensen een brief van hun zorgkas krijgen met de vraag om hun zorgpremie te betalen.

Meer informatie 

Raadpleeg de folder over de Vlaamse sociale bescherming of bezoek www.vlaamsesocialebescherming.be

Toegevoegd op 22 februari 2019