Het project 'SEE ME' wil kwaliteit ouderenzorg verbeteren

Het project 'SEE ME' wil kwaliteit ouderenzorg verbeteren

see me

© Olivier Strobbe

'SEE ME' is een Europees project met als doel de kwaliteit van ouderenzorg verbeteren. Dat wil het project doen door de vaardigheden en competenties van verschillende groepen zorgverleners - zoals vrijwilligers, informele en formele zorgverleners - te vergroten, opdat zij nog meer kwaliteitsvolle zorg kunnen bieden aan ouderen.

Daarbij ligt de nadruk op competenties om de oudere persoon achter de patiënt te zien, om zorg te zien als meer dan fysieke of medische zorg en om zowel sociale als zingevingsbehoeften te erkennen.

Programma

Het project bestaat uit verschillende modules die te vinden zijn in een (online) trainingshandleiding. De trainingshandleiding wil ook de stereotypen over ouderen aanpakken, door mensen te leren hoe ze de talenten en sterke punten van de oudste burgers kunnen zien. 'SEE ME' focust extra op ouderen met een migratieachtergrond en ouderen in een kwetsbare financiële situatie.  

Aan de slag

Interesse om met het 'SEE ME'-pakket aan de slag te gaan? Via deze link kan je de trainingshandleiding downloaden. Wens je extra informatie of materiaal? Dan kan je contact opnemen met onderzoeker Sarah Dury via sarah.dury@vub.be

Meer informatie?

Het project wordt gefinancierd door de Erasmus+ en omvat zes Europese partners waarvan de Vrije Universiteit Brussel promotor is. Het project is gestart in 2020 en loopt tot en met 2023.

Hier vind je alle info over 'SEE ME'. 

Toegevoegd op 8 juni 2023