Herfstbooster coronavaccin op komst

Herfstbooster coronavaccin op komst

boosterprik

In september start er een nieuwe vaccinatiecampagne in de strijd tegen COVID-19. Dat maakten de ministers van Volksgezondheid van ons land deze week bekend. Ze nemen die beslissing op basis van het advies van de Hoge Gezondheidsraad. Bepaalde groepen zijn daarbij prioritair, waaronder alle 50-plussers, mensen met een zwakker immuunsysteem en het zorgpersoneel.

Zevende golf

Momenteel gaan we door de zevende coronagolf. Er zijn opnieuw meer opnames in de ziekenhuizen en die nemen nog steeds toe. Ook op intensieve zorg zijn er opnames. In het najaar en in de winter worden bovendien opnieuw coronagolven verwacht. Daarom is een nieuwe vaccinatiecampagne nodig.

Iedereen krijgt de kans

Naast de vaccinatiecampagne voor prioritaire groepen, zal iedereen de kans krijgen om zich extra te laten vaccineren. Er is dus voor iedereen die dat wil de mogelijkheid om een extra prik te krijgen. En ook bewoners van woonzorgcentra worden opnieuw aangemoedigd om een nieuwe boosterprik te halen, ook al kregen zij eerder al een tweede booster. Vanaf 12 september zullen de eerste prikjes een feit zijn.

Toegevoegd op 6 juli 2022