Dossier: Wegwijs in de hervorming van de eerste lijn

Dossier: Wegwijs in de hervorming van de eerste lijn

zorgverlener en patient

Maatschappelijke ontwikkelingen brengen nieuwe uitdagingen voor de gezondheids- en welzijnssector met zich mee. Om hieraan tegemoet te komen drong een hervorming zich op. Na heel wat denkwerk werd een hervorming van de eerstelijnszorg uitgetekend. Een groot deel van de voorbereidingen zijn inmiddels achter de rug. Geleidelijk aan wordt de nieuwe beleidsvisie in de praktijk uitgerold. Vlaamse Ouderenraad · Lokaal zocht alle veranderingen voor je uit en bundelde ze in een online dossier.

De eerste lijn of eerstelijnszorg is de brede noemer die we gebruiken voor zorg in de buurt die rechtstreeks toegankelijk is. Onder die noemer vinden we een brede waaier aan zorgverleners terug: huisartsen, thuisverpleegkundigen, vroedvrouwen, ergo- en kinesitherapeuten, podologen, eerstelijnspsychologen, diëtisten, apothekers, tandartsen, ...

Lees het dossier

Wat houdt de hervorming in, welke veranderingen brengt de hervorming met zich mee en welke gevolgen zijn er voor personen met een zorg- of ondersteuningsnood en hun mantelzorgers?

Je ontdekt het in ons dossier ‘Eerste Lijn’.

Toegevoegd op 31 Januari 2020