Doelzoeker helpt je levensdoelen te bepalen

Doelzoeker helpt je levensdoelen te bepalen

Doelzoeker

Wat is belangrijk in jouw leven? Wat raakt jou? Waar wil je naartoe? Wat brengt jou geluk? Doelzoeker is een instrument dat het Vlaams Patiëntenplatform ontwikkelde en mensen met zorgnoden kan helpen om persoonlijke levensdoelen in kaart te brengen. Het is ook een handig instrument in de communicatie met zorgverleners om samen te bekijken welke doelen iemand vooropstelt en hoe de zorg en ondersteuning hierop afgestemd kan worden.

Uit een studie van het Vlaams Patiëntenplatform bleek dat er nog geen instrument bestond dat patiënten helpt om in kaart te brengen wat zij belangrijk vinden in het leven en waar ze energie en levensvreugde uit putten.  Patiënten hadden nood aan een hulpmiddel dat hen meer betrekt bij de keuzes over hun behandeling, een instrument dat ervoor zorgt dat die behandeling is aangepast aan hoe patiënten in het leven staan.

De Doelzoeker wordt de komende maanden uitvoerig uitgetest door heel wat mensen met zorgnoden, patiëntenverenigingen en zorgverleners.

Meer informatie

Kom meer te weten over de Doelzoeker via de website van het Vlaams Patiëntenplatform of neem contact op met Susanne Op de Beeck via susanne.opdebeeck@vlaamspatientenplatform.be of 016 23 05 26.

Toegevoegd op 6 December 2018