De Federatie ontwikkelt inspiratiekit voor heropstart verenigingen

De Federatie ontwikkelt inspiratiekit voor heropstart verenigingen

zingen voor zaal

Nu verenigingen opnieuw wat perspectief kregen om een vorm van fysieke activiteiten herop te starten of voor te bereiden, wil De Federatie voor sociaal-culturele verenigingen helpen om de draad opnieuw op te pikken. Ze heeft een inspiratiekit ontwikkeld met een overzicht van acties die als voorbeeld of inspiratie kunnen dienen om zelf mee aan de slag te gaan. De kit richt zowel tot verenigingen als tot lokale ambtenaren of beleidsmakers.

Samenwerk maken van heropleving

Na de maandenlange (semi-)lockdown voor de verenigingen is het niet evident om hun werking opnieuw op te starten en zowel vrijwilligers als leden voor nieuwe activiteiten te enthousiasmeren. Het zal samenwerking tussen alle lokale actoren vergen. Daarom wil de inspiratiekit al deze actoren inspireren en motiveren om samen werk te maken van de heropleving van het verenigingsleven.

Wat omvat deze inspiratiekit?

  • Concrete voorbeelden en acties van vrijwilligers en verenigingen die aan de slag bleven.
  • Vormingen en achtergrondinformatie die aansluiten bij specifieke en actuele noden van lokale vrijwilligers en hun verenigingen.
  • Suggesties aan lokale beleidsmakers en ambtenaren over hoe zij hun lokale verenigingen kunnen ondersteunen.
  • Richtlijnen waar je rekening mee houden bij de organisatie van activiteiten.

Deel zelf je inspiratie

De Federatie roept ook op om zelf aanvullingen te doen voor de inspiratiekit. Ken of ben je zelf een goed voorbeeld? Heb je een tip die nog niet aan bod komt? Ervaar je in jouw gemeente ondersteuning voor verenigingen die inspirerend kan werken voor andere gemeenten? Bundelde jouw organisatie ook informatie die zinvol kan zijn voor lokale sociaal-culturele en amateurkunstenorganisaties in coronatijden?

Laat het weten via een e-mail aan bart@defederatie.org.

Ontdek de inspiratiekit

Je vindt de inspiratiekit hier.

Toegevoegd op 12 March 2021