Coronaprik voor voorzitter Jul Geeroms: "Dat ging vlot!”

Coronaprik voor voorzitter Jul Geeroms: "Dat ging vlot!”

Vaccinatie

Na het positieve bericht dat 90% van de 85-plussers al ingeënt werd met een coronavaccin, is het nu aan de 70- en 60-plussers om die trend verder te zetten. Zij krijgen de komende weken een uitnodiging in de (digitale) postbus. Gisteren kreeg ook de voorzitter van de Vlaamse Ouderenraad, Jul Geeroms (75 jaar), zijn eerste coronavaccin. Dat belangrijk moment wilden we niet missen! Wij volgden hem in het vaccinatiecentrum van Leuven, mét camera, bij elke stap: van aankomst tot prik en via de uitrustzone terug naar huis. 

Jul met papieren

1. Een goede voorbereiding

Jul arriveert bij de Brabanthal in Leuven, die tijdelijk ingericht werd als vaccinatiecentrum. Zijn e-ticket heeft hij bij de hand, zodat hij straks probleemloos kan inchecken. “Tot nu toe is alles al perfect verlopen”, vertelt Jul. “Ik kreeg de uitnodiging digitaal, en enkele dagen later ook per brief. Mijn twee afspraken heb ik online vastgelegd. Ik ben goed voorbereid!”

Jul aan de ingang

2. Toch geen koorts?

Voor het vaccinatiecentrum staan er enkele vrijwilligers die Jul begeleiden naar de ingang. Ouderen die een rolstoel nodig hebben, kunnen er aan de ingang eentje vragen. Vervolgens wordt gemeten of Jul koorts heeft. Gelukkig is zijn lichaamstemperatuur in orde!

Jul aan de checkin

3. Registreren en informeren

Een onthaalmedewerker wijst Jul een registratiedesk toe. Daar wordt zijn identiteitskaart ingelezen en krijgt hij uitleg over het vaccin. Na de registratie, mag Jul ‘de groene lijn’ volgen naar de vaccinatieruimte. 

Jul krijgt zijn prik

4. Het ultieme moment

Tijd voor de prik! “Slaap je op je linker- of je rechterarm?”, vraagt de verpleegkundige. “Rechts? Oké, dan prik ik links.” Nog geen vijf seconden later is Jul officieel gevaccineerd.

Jul na de prik

5. Tevreden 70-plusser

Nadat de prik achter de rug (of beter: achter de arm?) is, stelt de verpleegkundige Jul nog enkele vragen over zijn gezondheidstoestand. “Dat ging vlot”, knikt een tevreden Jul. “Alles is goed aangeduid, van onthaal tot prik. Het valt mij op hoeveel vrijwilligers, waaronder ook jonggepensioneerden, meewerken in het vaccinatiecentrum en hoe vriendelijk en behulpzaam zij en de professionele medewerkers zijn. Mijn ervaring is dus zeer positief.”

Jul naar huis

6. Tijd voor een pintje?

Voor hij naar huis mag, moet Jul nog een kwartiertje plaatsnemen in de uitrustzone. “Is alles goed verlopen?”, vraagt een vrijwilliger. “Jazeker”, lacht Jul. “Jammer dat er hier geen bar is, want ik heb wel goesting in een pintje nu!”

Net zoals heel wat andere 70-plussers, is Jul nu een gevaccineerde Vlaming. “Ik ben blij dat ik ben ingeënt”, besluit hij. “Als nu ook nog andere generaties hun vaccin snel krijgen, komen versoepelingen hopelijk dichterbij.” 

 

Toegevoegd op 9 april 2021