Campagne ‘Careēr’ wil zorgberoep aantrekkelijk maken

Campagne ‘Careēr’ wil zorgberoep aantrekkelijk maken

Career

Op dit moment zijn er in de zorg- en welzijnssector 7000 vacatures die ingevuld moeten worden. Om meer mensen te motiveren om de stap te zetten richting een job in zorg en welzijn, lanceren de werkgevers, de vakbonden en Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits, een nieuwe campagne: Careēr.

Careēr?

De naam van de campagne is een samentrekking van de Engelstalige woorden care (zorg) en career (carrière). De campagne mikt op zo’n breed mogelijke doelgroep: iedereen die zich professioneel wil ontplooien in de zorg- of welzijnssector en op zoek is naar een job met grote maatschappelijke meerwaarde.

De campagne zal komende maanden in het straatbeeld te zien zijn en ook online worden er heel wat initiatieven opgestart. De bedoeling is om de hele sector meer zichtbaarheid te geven door jobs positief en authentiek onder de aandacht te brengen.

Zes beroepen in de kijker

De campagne focust in eerste instantie op zes beroepen: verzorgende, zorgkundige, verpleegkundige, logistiek assistent, persoonsbegeleider (opvoeder) en kinderbegeleider.

Via enkele video’s waarin medewerkers zelf aan het woord zijn en waarbij ze hun dagelijks werk in beeld brengen, kunnen geïnteresseerden kennismaken met de verschillende jobs. Ook krijg je als bezoeker van de website een handig overzicht van de verschillende opleidingen die je kan volgen om de juiste kwalificaties te bekomen.

Meer informatie

Surf naar https://care-er.be.

Toegevoegd op 27 Januari 2023