Campagne ‘2 voor de prijs van 1’ promoot gezonde leefstijl

Campagne ‘2 voor de prijs van 1’ promoot gezonde leefstijl

hart en hersenen

Tegen dementie bestaat helaas nog geen medicijn. Maar het wordt steeds duidelijker dat het risico op dementie op hoge leeftijd stevig verlaagd kan worden door een hersengezonde leefstijl op middelbare leeftijd (40 tot 75 jaar). Met de boodschap “Alles wat goed is voor ons hart, is dat ook voor onze hersenen” wil een nieuwe campagne ons daarvan bewust maken.

2 voor de prijs van 1

Wat goed is voor het hart, is goed voor de hersenen. Onderzoek van de afgelopen 10 jaar toont steeds beter aan dat we ook de gezondheid van onze hersenen sterk kunnen verbeteren door een gezonde leefstijl. Zelfs een aandoening als dementie, waar we allemaal van dachten dat het vooral met hoge leeftijd en brute pech te maken had, blijkt voor wel 40% te maken te hebben met leefstijl. En dan gaat het zowel om persoonlijke leefstijl (gezond hart, nieuwsgierig blijven, sociaal actief zijn) als omgevingsfactoren (luchtvervuiling, geluidsoverlast).

Aangezien er helaas nog geen zicht is op medicijnen tegen dementie, roept de campagne ons op om van deze kans maar beter gebruik te maken. Dat kan op elke leeftijd, het is nooit te laat voor een hersengezonde leefstijl.  

Hoe kan je dat doen?

Op 2voordeprijsvan1.be vind je manieren waarop je gezond kan leven. Denk je dat je dat op dit moment al doet? Doe de test. En je ontdekt waar er nog ruimte is voor verbetering.

Toegevoegd op 12 mei 2022