Boekvoorstelling ‘Help, ik vergeet!’

Boekvoorstelling ‘Help, ik vergeet!’

cover boek Help, ik vergeet!

Een van de grote angstbeelden die verband houden met het ouder worden, is het verlies van de cognitieve functies en de daaruit voortvloeiende hulpbehoevendheid. Meestal gaat het hierbij om een proces van jaren. Het gaat er om tijdig signalen te herkennen. Het boek van Ouderenpsycholoog Luc Van de Ven en klinisch (neuro)psycholoog en systeemtherapeut Lies Van Assche kan daarbij voor professionals een grote hulp zijn.

In het boek staat vroegtijdige diagnose centraal, samen met mogelijke behandelingen en emotionele ondersteuning van patiënten en hun omgeving.

Sluimerend aanwezig

Bij vele patiënten is er een relatief lange periode waarin de cognitieve problemen en/of gedragsveranderingen sluimerend aanwezig zijn, zonder dat men professionele hulp zoekt. Een periode die zwaar kan wegen op het welzijn van de patiënt en diens naaste omgeving. Het gaat nogal eens om verborgen leed.

Een deskundige professionele hulpverlening kan in vele gevallen zowel voor de patiënt als voor zijn omgeving houvast bieden, het inzicht en een gevoel van controle vergroten en daarmee ook de leefbaarheid en tevredenheid doen toenemen.

Digitale boekvoorstelling

De boekvoorstelling ging digitaal door. Je kan hieronder herbekijken hoe Luc Van de Ven en Lies Van Assche vertellen over een van de grootste angstbeelden van veroudering: het verlies van cognitieve functies en over de inhoud van hun boek.

Je kan het boek hier aankopen.

Toegevoegd op 20 november 2020