Boek ‘Mangomoment - met een klein gebaar naar warmere zorg’

Boek ‘Mangomoment - met een klein gebaar naar warmere zorg’

Cover boek Mangomoment

Met een klein gebaar of onverwachte attentie een moment van grote waarde creëren voor een patiënt. Sinds enige tijd staat dat fenomeen in België en Nederland bekend als een 'Mangomoment.'. Een team van het Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid (KU Leuven) onderzocht hoe die momenten ontstaan en welke impact ze hebben. De resultaten van het onderzoek worden beschreven in het boek 'Mangomoment, met een klein gebaar naar een warmere zorg'.

Het Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid verzamelde meer dan 1000 verhalen: van patiënten, maar ook van familieleden en zorgverleners. Op basis van 120 diepte-interviews ging het op zoek naar de diepere betekenis van het Mangomoment. Iedereen heeft behoefte aan warme zorg. Maar dat is niet vanzelfsprekend in deze drukke tijden. Dit boek helpt je op weg om in het dagelijkse leven, zowel persoonlijk als professioneel, kleine momenten van grote waarde te creëren voor de mensen om je heen en zo hun geluk en je eigen voldoening te vergroten.

Tal van waargebeurde verhalen uit zowel Vlaanderen als Nederland, doorspekt met prachtige portretfoto’s, inspireren en motiveren je in je zoektocht naar warmere zorg, meer veerkracht en positiviteit. Daarnaast bieden reflecties van internationale experts inzicht in de zin en haalbaarheid van Mangomomenten.

Bestel het boek

Je kan het boek hier bestellen.

Meer informatie

www.mangomoment.org

Toegevoegd op 1 augustus 2019